NL - FR - EN
Graag een offerte?

Tryangle in de Pers

Je leest hier onze artikelen die verschenen zijn in de pers of op andere platformen.

HR Excellence Awards – december 2021

HR Excellence Awards 2021

Tryangle genomineerd voor de HR Excellence Awards 2021 in de categorie
Best Employee Engagement & Rewards Company

De HR Excellence Awards is een prestigieus initiatief dat op een gestructureerde en volledig objectieve manier de HR-dienstverleners detecteert en beloont voor hun innovatie, realisaties en toegevoegde waarde voor hun klanten – werkgevers in de privé en publieke sector.

Na de vorige nominaties voor ‘Best HR Game Changer of the Year’ zijn we super trots om dit jaar genomineerd te zijn als Best Employee Engagement & Rewards Company.

Prevent Focus Oktober 2021
Prevent Focus – oktober 2021

Psychosociaal welzijn: werkgeluk tegen toxische stress en burn-out

 

Werkgeluk kan – puur preventief – helpen tegen toxische stress en burn-out. Maar wat is duurzaam werkgeluk? Wat zijn de componenten van een gelukkige cultuur? Hoe kan het in de praktijk worden aangepakt?

 

Lees het artikel
MT – oktober 2021

Met kleine gebaren maak je een wereld van verschil

Minimugjes. U welbekend? Mij tot voor kort niet. Tot ik ging wandelen in de prachtige Ardennen op een zomerse dag. Ze mogen dan klein zijn van gestalte, de impact die ze maken is indrukwekkend groot.

En laat dat nu het geheim van impact zijn: het zijn net de kleine, vaak onopgemerkte gebaren, die een verpletterende impact maken, zowel positief als negatief. Dit kan gaan van een simpel berichtje dat informeert hoe je je voelt tot een berispende wenkbrauw die een halve millimeter fronst wanneer je net datgene zegt wat jouw gesprekspartner niet wil horen.

Lees verder
Griet Deca in MT magazine over connectie
Tryangle in Voka Ondernemersmagazine
Voka Ondernemersmagazine – juni 2021

Well-being is een doewoord

Wist u dat België koploper is wanneer het gaat over welzijn op het werk? Op papier toch, want we zijn een van de weinige landen met een welzijnswet.

Maar in de praktijk wordt het thema nog te vaak bekeken als een checklist in plaats van een bewuste investering in het fysieke en mentale welzijn van medewerkers.

“Door corona ligt het topic in het midden van de tafel. Bedrijven moeten het alleen nog durven grijpen”, merken Griet Deca en Kim Hilgert van Tryangle

Lees het volledige artikel
Bloovi – april 2021

Corona brengt een nieuw psychosociaal risico aan het licht: de team-out

Na de burn-out, de brown-out en de bore-out ligt vandaag sterker dan ooit ook de team-out op de loer. Bedrijven die hun medewerkers via outsourcing tewerkstellen, kennen het fenomeen al langer. Deze personen werken immers niet in het bedrijf dat hun loon betaalt maar wel bij een klant van de werkgever. Vooral bij langdurige projecten kan een team-out ontstaan: de medewerker voelt zich nog amper verbonden met de werkgever en des te meer met de organisatie waar hij of zij dagelijks over de vloer komt.

Lees het volledige artikel
vraag naar opleidingen over welzijn stijgt
Flows – maart 2021

De vraag naar opleidingen rond welzijn stijgt

COVID-19 zorgt voor grote nood aan verbondenheid

Sinds de eerste lockdown in maart 2020 is de vraag naar welzijnstrainingen op het werk
bij het opleidingsfonds LOGOS exponentieel gegroeid. Onder het credo ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ helpt chief happiness officer Griet Deca logistieke medewerkers om toxische stress en absenteïsme om te zetten in welzijn en geluk.

artikel lezen
MT – maart 2021

Geef duurzaam werken een kans

Duurzaamheid. Zou het kans maken om een van de toptrends te worden dit jaar? Op milieuvlak scoort duurzaam al langer goed, maar wist je dat duurzaamheid zich ook laat beleven binnen samenwerkingen? Duurzaamheid hoeft zich dus niet te beperken tot klimaatdoelstellingen of minder CO2-uitstoot.

Je kan ook duurzaam werken aan je professionele relaties en dat is altijd een goed idee, want onderzoek wijst uit dat duurzame samenwerkingen een lang(er) leven beschoren zijn, de samenhorigheid en productiviteit op de werkvloer verhogen én het absenteïsme terugdringen.

Lees het artikel
Griet Deca in MT magazine over connectie
Griet Deca in MT magazine over connectie
MT – januari 2021

De topprioriteit is vandaag hoop en vertrouwen

Terwijl corona ons dagelijks nieuws blijft injecteren met negatieve berichtgeving groeien de angst, de onzekerheid en het wantrouwen bij meer en meer mensen. Ook op de werkvloer. Die werkvloer is door velen opnieuw ingeruild voor het thuiskantoor, wat een verhoogde bezorgdheid met zich meebrengt rond verbondenheid, ergonomie en concentratie.

De verzuchtingen klinken luider en luider. Gaan we ooit nog terug naar normaal? Wanneer zal dat dan zijn? En wat dat is weer juist, ‘normaal’? Overspoeld door negativiteit krijgt ook het management het steeds zwaarder. Wat nu?

Meer lezen
MT – december 2020

De overtuiging dat werkelijke connectie enkel offline mogelijk is, helpt niemand

Terwijl corona ons dagelijks nieuws blijft injecteren met negatieve berichtgeving
groeien de angst, de onzekerheid en het wantrouwen bij meer en meer mensen. Ook op de werkvloer. Die werkvloer is door velen opnieuw ingeruild voor het thuiskantoor, wat een verhoogde bezorgdheid met zich meebrengt rond verbondenheid, ergonomie en concentratie. De verzuchtingen klinken luider en luider. Gaan we ooit nog terug naar normaal? Wanneer zal dat dan zijn? En wat dat is weer juist, ‘normaal’? Overspoeld door negativiteit krijgt ook het management het steeds zwaarder. Wat nu?

Lees het artikel
Griet Deca in MT magazine over connectie

 

HR Excellence Awards – oktober 2020

Tryangle alweer genomineerd voor “HR Game Changer of the Year”

De HR Excellence Awards is een prestigieus initiatief dat op een gestructureerde, onafhankelijke en volledig objectieve manier de HR dienstverlenende bedrijven opspoort en beloont voor hun innovatie, hun realisaties en hun toegevoegde waarde naar hun klanten.

Ook dit jaar is Tryangle enorm trots om in de speciale categorie van ‘Best HR Game Changer of the Year’ genomineerd te zijn. Deze visibiliteit voor bedrijven die innoverende en veelbelovende oplossingen hebben geconcipieerd appreciëren wij natuurlijk enorm!

INNIwise - werkgeluk draait niet rond fancy pinpongtafels of dure yoga-lessen
INNIwise – september 2020

Werkgeluk draait niet rond fancy pingpongtafels of dure yoga-lessen.

De doorsnee directiekamer overschat vaak hun ambities op vlak van veiligheidscultuur. Griet Deca, Chief Happiness praat ons bij.

Griet Deca geeft als zaakvoerder bij Tryangle met veel passie welzijnstrainingen in bedrijven. In 2019 werd ze uitgeroepen tot Gelukspersoonlijkheid van het Jaar. Griet is ook de bezielster achter de Week van het Werkgeluk in België, een initiatief dat van harte ondersteund wordt door INNIwise. Maar wat draagt nu concreet bij tot ons werkgeluk? En wat kunnen we zelf doen?

Verder lezen
Jobat – september 2020

Wat maakt mensen écht gelukkig op het werk?

Heel wat managers hebben ondertussen begrepen dat gelukkige werknemers productiever en creatiever zijn, waardoor het bedrijf beter talent aantrekt en er ook meer geld wordt verdiend. Velen van hen willen dan ook graag aan de slag met werkgeluk en de meesten starten met de vraag: “Wat zou u gelukkiger maken op het werk?” Als leidinggevende mag je dit echter nooit vragen!

Het lijkt een geweldige vraag om mee te beginnen. Om mensen gelukkiger te maken, vraag je wat ze willen en geef je ze dat ook. Toch? Fout!

Lees het volledige artikel
Prebes - week van het werkgeluk
Prebes – september 2020

De week van het werkgeluk

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk een grote invloed op de rest van ons leven. De week van het werkgeluk van 21 tem 27 september is een kans om even stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je job en kan een katalysator zijn om werkgeluk op de agenda te zetten, elkaar te inspireren en om verdere initiatieven aan te moedigen.

Lees het artikel
Bloovi – september 2020

Het leven zoals het is: de impact van de coronarevolutie op het werkgeluk

Nooit eerder rapporteerden onderzoeken naar het leven op de werkvloer zo’n alarmerende cijfers als in 2020. We weten reeds jaren dat er werk aan de winkel is om ons goed te kunnen voelen op het werk, maar zelden manifesteerde de achteruitgang zich zo afgetekend als dit jaar. 2020 schotelde de werkvloer dan ook een nooit eerder geziene uitdaging voor. Letterlijk van de ene dag op de andere verloren heel wat teamleaders en managers de controle en moesten ze leren leidinggeven vanuit vertrouwen. Heel wat medewerkers verloren de connectie met hun collega’s, hun job, hun vrijheid, hun optimisme. Dit blijkt niet enkel uit verzuchtingen, maar uit diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Verder lezen
Bloovi - de impact van de coronarevolutie op werkgeluk
MT - de nieuwe leider laat zich leiden door werkgeluk
MT – september 2020

De nieuwe leider laat zich leiden door werkgeluk

Ik geloof dat we een nieuw soort leiderschap zien ontstaan. Het zat er al lang aan te komen en Covid-19 heeft het proces versneld. Zo valt er straks toch nog iets goeds te schrijven over het virus dat de ganse planeet kaapte en beroofde van het voorjaar van 2020…

Leiderschap gaat in essentie over het maximaliseren van bedrijfsresultaten en decennialang voegde men daar vaak aan toe ‘wat er ook nodig is’. De econoom Milton Friedman verwoordde het als volgt: ‘The business of business is business’. Hij beweerde dat een CEO die middelen besteedde aan alles wat de waarde van de aandeelhouders niet verbeterde, zijn plichten niet nakwam en ontslagen of aangeklaagd moest worden. Dit soort denken is nog steeds gangbaar in de zakenwereld en het leidt tot houdingen en acties die ongelooflijk schadelijk zijn.

Ontdek het artikel
Jobat – juni 2020

5 tips voor collegialiteit op 1,5 meter afstand

Nu de eerste golf van Covid-19 stilaan voorbij lijkt en in heel wat bedrijven de terugkeer naar kantoor ingezet is, komen we in een nieuwe werkrealiteit. Om je collega’s en jezelf te beschermen zijn er allerlei maatregelen en afspraken van kracht. Misschien ziet je werkplek er niet meer hetzelfde uit, werk je achter een plexischerm of is slechts de helft van het team aanwezig op kantoor?

Daarbij komt ook de uitdaging om samen te werken op een afstand van 1,5 meter. Maar hoe bewaak je dan de collegialiteit en de verbinding, en hoe kan je deze misschien zelfs versterken? Hoog tijd voor 5 tips!

Verder lezen?
Jobat - tips voor collegialiteit op 1.5 meter
Zigzag HR - is de baas gebuisd
Zigzag HR – februari 2020

Is de baas gebuisd?

Toen Brits topauteur Marcus Buckingham verklaarde dat medewerkers geen bedrijven verlaten, maar slechte bazen, kon ik alleen maar knikken. Been there, done that. Ik startte mijn carrière immers niet als Chief Happiness, maar rolde na het behalen van mijn diploma in een job waarvan ik dacht dat ik hem slechts een jaar of twee zou uitvoeren. Het is een carrière van net geen 17 jaar geworden met een bonte verzameling aan managers met elk hun eigen stijl, klemtonen en prioriteiten. Aan elke manager pasten mijn collega’s en ik ons aan. Mijn relatie met mijn leidinggevenden kenmerkte zich door vertrouwen, pre-approval en autonomie.

Tot we de zoveelste leidinggevende toegewezen kregen en die deed iets met ons team. Het duurde even voor ik het inzag, maar mijn collega’s vielen stuk voor stuk uit.

Lees het volledige artikel
Jobat – februari 2020

Burn-out anders bekeken

Burn-out. Als je de media mag geloven is het een van de ziektes van deze tijd en mogen we van een heuse epidemie spreken. De ene schreeuwt hoe de politiek er niet voldoende aandacht aan schenkt, terwijl de ander roept dat de werkgevers hun verantwoordelijkheid niet genoeg nemen. Een enkele schelle uitschieter durft nog te beweren dat enkel zwakkelingen slachtoffer kunnen worden van burn-out. Hoe zit het nu echt?
Tijd voor een aantal wist-je-datjes die het mogelijk maken om burn-out anders te bekijken.

Lees het artikel
Jobat burn-out anders bekeken

Bloovi – februari 2020

Waarom welzijn op het werk niet enkel een zorg van de werkgever mag zijn

Welzijn op het werk zou niet enkel een zorg mogen zijn van jouw werkgever. Laat die wekelijks een fruitmand leveren? Tof! Heeft het bedrijf een relaxruimte met massagestoelen? Leuk! En kan je prat gaan op een heus welzijnsbeleid? Helemaal de max! Toch neemt dit alles niet weg dat, ondanks alle inspanningen van je leidinggevende, preventieadviseur, HR verantwoordelijke of feel good ambassadeurs, in de eerste plaats jij zelf ook een levensbelangrijke rol te spelen hebt voor je eigen welzijn. Ja, jij! Sterker nog: zonder jouw engagement, kan je werkgever amper of geen meerwaarde betekenen voor jouw welzijn op het werk. Hoog tijd dus om een aantal onverwachte bronnen van welzijn te spotten die zich ongetwijfeld ook in jouw werkomgeving verschuilen.

Lees het volledige artikel
HR Excellence Awards – oktober 2019

HR Excellence Awards Nominee

Tryangle genomineerd voor “HR Game Changer of the Year”

De HR Excellence Awards is een prestigieus initiatief dat op een gestructureerde, onafhankelijke en volledig objectieve manier de HR dienstverlenende bedrijven opspoort en beloont voor hun innovatie, hun realisaties en hun toegevoegde waarde naar hun klanten.

Dit jaar ziet ook een nieuwe categorie het daglicht: ‘Best HR Game Changer of the Year’ om visibiliteit en momentum te geven aan de bedrijven die innoverende en veelbelovende oplossingen hebben geconcipieerd. Tryangle is dan ook super trots om hiervoor een nominatie te mogen ontvangen!

Meer weten over de HR Excellence Awards? Klik hier.

Etion-bijlage (Standaard) – oktober 2019

De laureaten van de NN Geluksawards

Het Nationaal Geluksonderzoek toont aan dat sociale relaties, fysieke en mentale gezondheid en financiën de drie factoren zijn die ons geluksgevoel het sterkst beïnvloeden. Reden waarom de NN Geluksawards initiatieven en personen lauweren die op dat vlak het verschil maken en zo het geluk van de Belg een boost geven. Uit de 119 inzendingen koos de jury (en voor de Gelukspersoonlijkheid ook het publiek) voor Noknok, Racynes en Griet Deca (Tryangle).

Lees het artikel
Griet Deca NN gelukspersoonlijkheid van het jaar
25.09 we assist you week van het werkgeluk
We Assist You – september 2019

De Week van het werkgeluk

“We hebben nog nooit zo weinig uren gewerkt en toch zijn de burn-out cijfers nog nooit zo hoog geweest”, aldus Vacature.com. Psychiater Dirk De Wachter vindt dit “niet verwonderlijk. De appreciatie voor ons werk is vaak ver te zoeken”.

Lees het volledige artikel
We Assist You – september 2019

Gedreven mensen hebben groter risico op burn-out

Wat zijn de symptomen van een burn-out, wanneer moet je ingrijpen en hoe doe je dat? We vroegen het aan burn-outcoach Griet Deca.

Griet Deca is stress- en burn-outcoach bij Tryangle bvba.

Lees het volledige artikel
23.09 we assist you
Gondola – september 2019

Bent u gelukkig op uw werk?

Op 23 september begint de week van het werkgeluk, een initiatief van Tryangle, specialist in geluk op de werkvloer. Ter gelegenheid van dit evenement regelde Gondola People een ontmoeting met Griet Deca, Chief Happiness, die ons meer vertelt over haar ongewone baan.

Lees het volledige artikel
HLN – september 2019

Werk als een viking en je hebt plezier in je job

Twee keer per dag een verplichte koffieklets met collega’s en een kappersbezoek tijdens de uren. Die relatief kleine ingrepen schenken ons weer werkgeluk. Wat in Scandinavië al jaren goed marcheert, heeft ook hier kans op slagen, menen experts. Of: hoe ‘werken als een Viking’ maar beter het nieuwe bedrijfsmotto wordt.

Lees het volledige artikel
20.09.2019 HLN werk als een viking
Prebes Veiligheidsnieuws september
Prebes veiligheidsnieuws – september 2019

Werkgeluk in de praktijk

Enkele meningen over werkgeluk die je vandaag kan horen gaan van “Wat een flauwekul…”, “Ik moet niet gelukkig zijn op mijn werk”, over “Weer zo’n modetrend” tot “Cool, en hoe pak je dat precies aan?”. Er is nog veel onduidelijkheid rond het wat en hoe van werkgeluk. Tijd om de ontdekken wat werkgeluk (niet) is, waarom je werkgeluk maar beter ernstig neemt, wat de componenten zijn van een gelukkige cultuur en hoe je dit in de praktijk aanpakt.

Lees het volledige artikel
Rondom (Turnhout Oost) – september 2019

Werkgeluk moet de normaalste zaak van de wereld zijn.

Griet Deca uit Lichtaart is een erg gelukkige vrouw. Deze Chief Happiness doet niets anders dan mensen helpen zoeken naar hun werkgeluk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze genomineerd is als NN Gelukspersoonlijkheid van het jaar.

Lees het volledige artikel
Rondom 18.09.2019
Joe Limo Lunch
JOE – september 2019

Tryangle Joe Limo Lunch

Op 18 september mocht Tryangle zich gezellig nestelen in de Joe Limo samen met Tess Goossens. We konden genieten van een heerlijke sightseeing toer in Niel, Reet en omstreken terwijl we verwend werden met een slaatje en bubbels!

Je kan enkele geluidsfragmenten hier beluisteren:

  1. Intro Tess
  2. Heeft een start-up een kantoor?
  3. Hulp bij burn-out
  4. Gezonde voeding 
  5. Een instant-zen oefening
  6. Chief Happiness
  7. Een anti-stress oefening om af te sluiten

 

De volledige aflevering (met de bijhorende muziek :)) kan je hier horen.

Jobat – augustus 2019

Wat je kan leren over teamwork via hondenagility

Agility gaat over het samenspel tussen mens en dier. De hond is de volger die dankzij de mens een op voorhand bepaalde volgorde van obstakels en toestellen neemt. Die mens heet in agilitytermen de “handler”. Vertaald naar gewone mensentaal kom je al snel uit bij “de manager” of nog dichter bij “the leader”.

 

Lees het volledige artikel
Jobat Hondenagility Griet Deca
Tryangle in Jobat work-life blend juni 2019
Jobat – juni 2019

5 tips om je work-life balans te vervangen door een work-life blend

Het concept van work-life balance kent iedereen: je streeft naar een 50-50 verhouding tussen je werkend bestaan en je privéleven. Mooi ideaal toch? Maar tegelijk ook frustrerend want je lijkt dat magisch evenwicht nooit te bereiken.

Je bent met een interessant project bezig op het werk en plots blijkt het haasten om de kinderen op tijd op te halen of andersom, je spendeert een gezellige avond met je partner tot er opeens een super dringend mailtje van je baas binnenvalt… De 2 uiteinden van de weegschaal lopen constant door elkaar en je krijgt het gevoel altijd wel ergens tekort te schieten.

Als we vertrekken van het idee van evenwicht of balans, ontstaat er een tegenstelling tussen goed/fout, te veel/te weinig waardoor je blijft zoeken en streven, maar het altijd net onder je neus wegglipt…

Lees het volledige artikel
Jobat – februari 2019

Heb jij last van een brown-out?

Brown-out wordt vaak het jonge broertje van burn-out genoemd. De reden daarvoor is simpel: brown-out is omkeerbaar, maar als je niets doet, is deze fase een one way ticket naar burn-out.

Bore-out en Burn-out zijn al langer “hot topics” in de arbeidspsychologie. Met gelijkaardige symptomen, maar heel verschillende oorzaken dreigen ze de werkende mens ziek te maken en dat voor vaak langere tijd. Bore-out dreigt wanneer de job niet voldoende uitdaging biedt terwijl burn-out vaak het gevolg is van veel te veel uitdaging.

Hoe zit het dan met brown-out? Wel, daar zien we vooral een gebrek aan zinvolle taken (“purpose”) als grote boosdoener.

Lees het volledige artikel
Tryangle in Jobat brown-out februari 2019
Tryangle op Joe FM
Joe FM – September 2018

‘Chef Geluk’ Griet Deca over De Week van het Werkgeluk

De week van 24 september werd uitgeroepen tot ‘de Week van het Werkgeluk’. Niet allene bij ons, maar ook in het buitenland worden er allerlei activiteiten georganiseerd om het geluk op de werkvloer te verhogen.

Alexandra belde daarover met een échte, gediplomeerde ‘Chief Happiness’, Griet Deca.  Zij is met haar bedrijf, Tryangle, de bezielster van het project.  Zowel werkgevers als werknemers kunnen deelnemen. Zo worden er op verschillende plaatsen gratis workshops en opleidingen gegeven rond thema’s als veerkracht, burn-out en stress. Vandaag verscheen ook het boek ‘Van Welvaart naar Werkgeluk’.

Beluister het interview
We Assist You – September 2018

De Week van het Werkgeluk

“We hebben nog nooit zo weinig uren gewerkt en toch zijn de burn-out cijfers nog nooit zo hoog geweest”, aldus Vacature.com. Psychiater Dirk De Wachter vindt dit “niet verwonderlijk. De appreciatie voor ons werk is vaak ver te zoeken”.

Met initiatieven als de Week van het Werkgeluk van 23/9-27/9 zetten we dit belangrijke onderwerp in de kijker. Gelukkige werknemers (en werkgevers!) zijn namelijk gemotiveerder, creatiever, meer betrokken, en misschien wel het belangrijkste: fysiek en mentaal gezonder! Iedereen heeft daarom baat bij aandacht geven aan werkgeluk.

Lees het volledige artikel
We assist you over werkgeluk

Meer weten over het aanbod van Tryangle?

Klik hier!