NL - FR - EN
Graag een offerte?

Stress en burn-out herkennen voor leidinggevenden

Wil jij graag je kennis over stress, stresssymptomen en de bijhorende gedragsverandingen verder verdiepen? Wil je weten hoe je stress-overload en potentiële burn-out bij je teamleden en collega’s kan herkennen en vooral vermijden? Wil je ontdekken hoe je hen binnen de bedrijfscontext kan ondersteunen? Dan is deze opleiding “stress en burn-out herkennen voor leidinggevenden” precies wat je zoekt.

Tryangle verzorgt een in-company dagtraining, volledig op maat van de bedrijfsomgeving en de team(s).

We gaan dieper in op de wetenschappelijke theorie rond stress, stresssymptomen en het risico op burn-out, we werken een preventief model van aanpak uit, inclusief een handleiding voor communicatie die stress bespreekbaar leert maken, zodat die kan worden geïncorporeerd in de bedrijfscultuur. De theorie wordt ondersteund door case studies, succesverhalen en oefeningen.

Wat leer je in deze opleiding?

  • Deze training helpt de organisatie anticiperen op de alomtegenwoordige stressproblematiek. Het toont de bekommernis om het welzijn en de werkdruk van medewerkers en heeft een positieve invloed op de bedrijfscultuur en het imago;
  • Na deze opleiding zijn leidinggevenden geïnformeerd en gewapend om stress- en burn-outsymptomen tijdig te herkennen en te begeleiden;
  • Voer een preventief welzijnsbeleid: behoed je werknemers voor ernstige problemen en voorkom absenteïsme;
  • Pak presenteïsme en demotivatie door werkdruk en stress aan en zorg voor een positieve omgeving die energie geeft en productiviteit ondersteunt.

Programma

Stress en burn-out: Wetenschappelijk onderbouwde theorie ivm (chronische) stress en de impact op het lichaam. Je leert hoe het brein werkt, hoe je lichaam reageert op overbelasting, en hoe een spiraal van overmatige stress tot burn-out zou kunnen leiden.

Stresspreventie: We gaan dieper in op de stresssymptomen en gedragsveranderingen die verraden dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. We geven je een model van aanpak om te vermijden dat stress en tijdelijke overbelasting escaleren (het sloep-model).

Communicatie: We werken rond manieren van sensibilisering en hoe het vergroten van kennis en bewustzijn van de stressproblematiek (en het bespreekbaar maken) binnen de ganse organisatie kan helpen om tijdig in te grijpen en erger te voorkomen. We verkennen manieren om te communiceren rond stress met de overspannen medewerker in kwestie en gaan in op de impact die de steun van een directe leidinggevende heeft op het herstel.

Wat indien iemand uitvalt: Communicatie met de persoon en het team: maak verzuim bespreekbaar. Re-integratie: hoe begin je eraan?