Welzijn, wat is dat eigenlijk?

Griet Deca 2/2/2018

Bij Tryangle bvba werken we rond welzijn en heel vaak krijgen we de vraag wat we dan precies doen. We nemen graag even de tijd om je een stevige tip van de sluier te lichten. Welzijn baseert zich op vijf pijlers, niet noodzakelijk in volgorde van belangrijkheid.

Om je welzijn te bevorderen, kan je waken over je slaap. We vertellen je niets nieuws als we schrijven dat voldoende slapen je welzijn ten goede komt, maar hoeveel “voldoende” precies inhoudt, dat is iets heel persoonlijk.

Een andere belangrijke motor van je welzijn, is je ademhaling. Als alles goed gaat adem je zo’n 7000 à 12000 keer in per 24 uur en minstens even veel keer weer uit. En dat voortdurende proces verloopt quasi automatisch en meestal onbewust. Tot je beseft hoeveel je voor jezelf kan doen via je je ademhaling. Met heel eenvoudige technieken kan je stresspieken opvangen, energiedips ombuigen in energy bursts en zelfs pijn draaglijker maken. En het grootste voordeel van ademhaling: je hebt je adem altijd bij je…

Ook via voeding kan je heel wat welzijn vergroten. De gouden raad brengt een regenboog met zich mee: eet elke dag zo kleurrijk mogelijk (en dan hebben we het niet over snoepgoed).

Nog zo’n fijne welzijnspijler is ontspanning, me-time, q-time, … Noem het zoals je wil en doe wat je wil. De boog kan niet altijd gespannen staan wisten de jagers reeds in de oertijd, maar in onze huidige maatschappij blijkt de ontspanning van die boog vaak een flinke uitdaging. Er rust vaak een groot taboe op “zijn” terwijl onze cultuur “doen” en “hebben” graag verheerlijkt. Wil je wel-zijn? Slof dan op tijd en stond naar je grot, doe eens lekker niks en neem de tijd om werkelijk te ontspannen. Benieuwd wat dat gaat geven!

Tot slot kan je ook via beweging heel wat betekenen voor jezelf. Zeker als je een zittend beroep hebt, kan je lichaam elke minibeweging gebruiken. Dat is de kern van al onze #welzijnsinterventies: bewegen, overal waar het kan en wanneer je maar wil. Bewegen hoeft niet duur te zijn, je moet er niet van beginnen zweten en je wordt er niet noodzakelijk moe van. Zeker als je beweging ontdekt die je leuk vindt, zal je het effect ervan op je welzijn bijzonder snel ervaren. En om je aan te tonen wat een fijne reactie ons lichaam heeft op beweging, dagen we je graag uit om eens rond te huppelen zoals je vroeger als kind deed. Probeer dat eens met een zuur gezicht. Moeilijk he! Dus hoog tijd om van je scherm weg te huppelen met een glimlach van oor tot oor!

 

 

i

x

WIJ STAAN PARAAT OM JE VERDER TE HELPEN,
AARZEL DUS NIET OM ONS TE CONTACTEREN

 

Contact

03 281 60 35
info@tryangle.be

 

GRAAG EEN OFFERTE?