SOS werkgeluk: Hoe zorg je dat je medewerkers (weer) stralen

In de podcast & videoreeks “SOS Werkgeluk” brengen we korte episodes waarin we op zoek gaan naar concrete tips omtrent een specifieke uitdaging rond welzijn of werkgeluk.

SOS Werkgeluk – Aflevering 8

Een vraag die regelmatig aan ons wordt gesteld en waar we vrolijk van worden: “Wat moet je doen om zo te stralen in je job als de collega’s van Tryangle? “ De positieve energie en het werkgeluk zijn altijd voelbaar als je met onze tribe in contact komt. Hoe maak je dat waar in je eigen job en je eigen organisatie?

Tip 1: Results en Relationships

Het is van cruciaal belang om te streven naar het behalen van zinvolle resultaten. Iedereen in onze tribe heeft het gevoel dat ons werk bijdraagt aan iets groters. Deze zingeving is essentieel: Medewerkers kunnen helpen om zich beter te voelen in hun job is een enorme drijfveer waar we ook zelf gelukkiger van worden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan het onderhouden van sterke relaties binnen ons team, zelfs als dat voornamelijk uit freelancers bestaat. We streven ernaar een goede sfeer te behouden en bieden alle kansen om actief deel uit te maken van onze community, ondanks de fysieke afstand. Daartoe combineren we dynamische en energieke online ontmoetingen met regelmatige persoonlijke ontmoetingen. Wanneer je sterke professionele relaties kan koppelen aan sterke resultaten, dan zorgt dat niet alleen voor persoonlijk werkgeluk, maar ook voor gelukkige klanten.

Tip 2: Hulpbronnen en hindernissen

Daarnaast focussen we ook op wat we de “twee H’s” noemen: Hindernissen wegnemen en Hulpbronnen bieden. Hoe we dat doen? Door voortdurend in gesprek te gaan met onze collega’s en te luisteren naar hun uitdagingen en behoeften, zodat we actie kunnen ondernemen om hen te ondersteunen.

Dit omvat ook het bieden van diverse hulpbronnen, want soms is het moeilijk om obstakels op je eentje te overwinnen. We willen onze mensen het hart onder de riem steken dat ze er nooit alleen voor staan, maar dat ze altijd op het team kunnen rekenen, zelfs wanneer dingen niet helemaal volgens plan verlopen. Als team beschikken we immers over een schat aan kennis en vaardigheden die worden gedeeld met elkaar.

Tip 3: Ga voor een culture fit

Het is hartverwarmend om te zien dat binnen onze tribe, waar mensen elkaar relatief gezien niet heel vaak zien of heel goed kennen, er toch een sterke onderlinge steun en hulp is. Wanneer iemand een vraag stelt, zien we binnen enkele minuten tal van ideeën en oplossingen verschijnen in onze WhatsApp groep. Deze onderlinge steun versterkt het gevoel van verbondenheid.

Het is daarom van essentieel belang om zorgvuldig te selecteren wie aan boord komt, omdat deze persoon moet passen bij de normen en waarden van de organisatie. Het waarborgen van deze match is cruciaal voor het blijvend succes en de cohesie binnen ons team.

(Een deel van) het Tryangle Team

Beluister of bekijk de volledige aflevering

Luister online, op Spotify of iTunes.

 Bekijk deze episode via ons Youtube kanaal.

Leg jouw vraagstuk voor aan onze experten!

Onze topics zijn gebaseerd op echte cases en reële vragen, dus ook jij kan jouw concrete vragen doorsturen en wij zullen ons best doen om deze te beantwoorden in onze video’s. Voel je comfortabel om elke gewenste vraag te stellen, in deze reeks behandelen we elke voorbeeld dan ook anoniem.

Leg jouw vraag voor aan onze CHOs!

Nog meer inspiratie?

Heb je iets meer tijd? Dan kan je terecht in onze Try a Different Angle Podcast, waarin we dieper ingaan op werkgeluk hero cases en sterke welzijnsinitiatieven van specifieke organisaties.

Hier kan je alle afleveringen terugvinden !

You might be interested in …