TRYANGLE IN DE PERS

Je leest hier onze artikelen die verschenen zijn in de pers of op andere platformen

#ZigZagHR – november 2024

“Offboarding: De sleutel tot werkgeluk?”

HR-professionals besteden veel aandacht aan onboarding, maar hoe zit het met offboarding? Een effectief offboardingbeleid wordt nog vaak over het hoofd gezien, terwijl dit cruciaal is voor het welzijn op de werkvloer en het vergroten van werkgeluk. Laten we eens kijken naar hoe een sterk uittredingstraject niet alleen afscheid nemen makkelijker maakt, maar ook een positief effect kan hebben op de organisatie als geheel…

Lees het artikel

#ZigZagHR – oktober 2024

“De gevaren van window dressing in Employer Branding voor welzijn en werkgeluk”

Employer branding is een krachtig instrument geworden om talent aan te trekken en te behouden. Echter, wanneer bedrijven employer branding invullen als “window dressing” – oppervlakkige marketing zonder echte inhoud – kan dit serieuze gevaren met zich meebrengen voor het welzijn en werkgeluk van medewerkers. HR-professionals moeten zich bewust zijn van de valkuilen die schuilen achter schone schijn en hoe deze kunnen leiden tot negatieve gevolgen op de werkvloer.

Lees het artikel

Etion Ondernemen – september 2024

“Over de 4-dagen werkweek: Maak er geen politiek symbooldossier van”

Griet Deca en medeoprichter Kim Hilgert praten voor Tryangle, een adviesbureau met personeel in dienst en een bot-tomline die zwart moet kleuren zonder subsidies. Tryangle voerde het vierdaags regime geleidelijk in en keek daarvoor naar pilots waarover 4 Day Week Global rapporteert. In opdracht van deze non-profit deden academici van Boston College (US) langlopende onderzoeken. Zij zien positieve resultaten voor aspecten als bedrijfsinkomsten, retentie, absenteïsme, tevredenheid over levenskwaliteit en tevredenheid over werkkwaliteit. Deelnemers aan het project blijven achteraf gemiddeld 31 uur werken per week (tegenover 38 uur ervoor). De vierdagenweek bleek dus ‘good for people and good for business’. En voor de maatschappij.

Lees het artikel (pagina 20)

#HRMagazine – september 2024

“Over de 4-dagen werkweek: De verminderde werktijd leidt tot meer creativiteit en een hogere productiviteit”

De geluiden over experimenten met de vierdagenwerkweek klinken steeds luider en frequenter. De internationale organisatie ‘4 Day Week Global’ en haar Belgische partner Tryangle zoeken organisaties om het systeem te proberen. “Er gebeuren mooie dingen wanneer je medewerkers van bij de start betrekt.”

Lees het artikel

#ZigZagHR – september 2024

“Leren en ontwikkelen: dé stimulans voor de carrière van medewerkers”

In de steeds veranderende arbeidsmarkt speelt L&D een cruciale rol in het boeien en binden van medewerkers, én in het vormgeven van duurzame loopbanen. Dit is enkel mogelijk wanneer alle stakeholders bereid en in staat zijn bruggen te bouwen met elkaar om de meest zinvolle opleidingsinhouden en -vormen te kunnen realiseren. Wat écht het verschil maakt voor meer motivatie, retentie en werkgeluk is het durven verder kijken dan enkel functiegerichte training. L&D moet strategisch worden ingezet als katalysator voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, wat zowel het bedrijf als de medewerker ten goede komt.

Lees het artikel

#HorecaForma Magazine – augustus 2024

“Minder stress, meer focus”

Veeleisende klanten, een bijzonder zware coup de feu of totale chaos: je hebt zo van die dagen waarop iedereen in je team onder extreme druk staat. Zo worden diamanten gemaakt? Dat kan, maar het kan ok zijn dat je eronder kraakt en je focus helemaal verliest. Ook wie stressbestendig is. Daarom moet je begrijpen hoe stress werkt en hoe je er gezonder mee kan omgaan.

Lees het artikel (pagina 18-19)

#ZigZagHR – juni 2024

“De kunst van waardering:
de kracht van authentieke erkenning.”

Waardering is niet simpelweg een kwestie van een “goed gedaan” voor voltooide taken of prestaties, maar eerder een diepgaand begrip van het individu als geheel. Het draait om het zien van de mens achter de titel, het erkennen van hun unieke bijdragen en het vieren van de weg die ze hebben afgelegd. In essentie is waardering een daad van erkenning van iemands menselijkheid en waarde.

Lees het artikel

#ZigZagHR – mei 2024

“HR skillset”

Een nieuwe wereld vraagt een nieuw HR. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want we kunnen niet zomaar tabula rasa maken en van een blanco blad starten. Wat we wel kunnen doen, is kritisch bekijken in welke mate onze HR praktijken nog voldoende toegevoegde waarde genereren en wat we zeker moeten doen is ons permanent blijven ontwikkelen als HR professional. Maar wat verwacht de business van HR om competitief, succesvol en futureproof te blijven in een snel verander(en)de wereld? En wat hebben medewerkers nodig om gezond, gelukkig, competent en geëngageerd te zijn?

Beluiser of bekijk de podcst

#ZigZagHR – mei 2024

“Skillset HR:
Oordeel of veronderstel niet. Luister gewoon.”

Het mag duidelijk zijn dat de skillset van HR-professionals een brede waaier aan vaardigheden is. Heel vaak krijgen wij als externe consultants de vraag “waar begin je” als je je HR-departement futureproof wil maken.

Lees het artikel

#ZigZagHR – april 2024

“Gezond leiderschap”

Gezonde leiders maken het verschil. Ze maken het plezant in plaats van beter, ze gaan voor excelleren in plaats van gemiddeld, ze zetten in op talent in plaats van op competentie en ze weten heel goed dat leiderschap start met zelfleiderschap. Dat is de insteek van deze podcast. Daarover gaat Lesley Arens in gesprek met Griet Deca (Tryangle), een vrouw met een duidelijke visie – ook over leiderschap – én een fantastische missie; eentje van 2 millimeter: Ervoor zorgen dat jij na je werkdag naar huis gaat met je mondhoeken 2 millimeter de hoogte in. En dat is dus niet zo moeilijk als de meeste mensen denken.

Beluister of bekijk de podcast

#ZigZagHR – April 2024

“Lessen in leiderschap van een peuter”

Sinds de komst van mijn prachtige dochter zijn mijn leiderschapsvaardigheden met een ruk omhoog geschoten. Alles wat ik dacht over leiderschap te weten, zag zich ofwel uitvergroot bevestigd ofwel genadeloos onderuit gehaald. Een bloemlezing van leiderschapsvragen die ik me ondertussen ben beginnen stellen.

Lees het artikel

#ZigZagHR – Maart 2024

“Rekruteren voor welzijn – back to my roots!”

Op een dag vind je de job van je leven naar het schijnt, maar wat is dat eigenlijk precies? Al heel vroeg in mijn carrière ontdekte Griet Deca dat een droomjob niet bestaat. Een echte job mag ook wel wat rottaken en energievreters in zich hebben – alleen liefst niet (te) veel.

Lees het artikel

#ZigZagHR – Februari 2024

“Heeft jouw bedrijf last van de diversiteitsparadox?”

De “diversiteitsparadox” – u wel bekend? Dit concept verwijst naar situaties waarin organisaties of groepen een grote nadruk leggen op het belang van diversiteit, maar (te) weinig aandacht geven aan inclusie waardoor ze hun doel voorbijschieten. Denk bijvoorbeeld aan het werken met quota.

Lees het artikel

ZigZagHR  – Februari 2024

De échte vierdagen werkweek: de meest recente positieve verandering op vlak van werk (?)

In 2024 lanceert het Federaal Planbureau, in samenwerking met de Universiteit Gent, een pilootstudie omtrent de 4-dagen werkweek met effectieve collectieve arbeidsduurvermindering en loonbehoud. Het doel van de studie is om de effecten te meten van collectieve arbeidsduurvermindering in België op welzijn, productiviteit, werkgelegenheid en milieu. Deelnemende bedrijven worden begeleid vóór, tijdens en na het experiment.

Reeds sinds 1 september 2023 betaalt Tryangle haar medewerkers een fulltime loon om 32u per week te werken. En volgens Griet Deca, zaakvoerder van Tryangle is dit model rendabel voor iedere organisatie. Daarvoor baseert ze zich niet louter op haar eigen ervaring als KMO, maar ook op de veelvuldige testervaringen in verschillende landen. Deze testervaring zal Tryangle trouwens zelf leiden hier in België als officiële country partner van 4 Day Week Global.

Lees het volledige artikel

HRMagazine  – Februari 2024

Onderzoek naar positieve indicatoren van vierdagenwerkweek met loonbehoud

Het Federale Planbureau en UGent zetten het onderzoek verder naar de impact van de vierdagenwerkweek met arbeidsduurvermindering en behoud van loon. Twee bedrijfscasussen, het Franse Groupe LDLC en het Belgische Tryangle Happiness & Well-Being at Work, rapporteren positieve effecten. “Nadenken en experimenteren met deze formule is een opportuniteit om de werkorganisatie te heruitvinden.”

Lees het volledige artikel

ZigZagHR  – Januari 2024

‘Welzijn pak je best laag per laag aan’

De sleutel voor een sterk welzijns- of werkgelukbeleid? Werkgevers pakken hun queeste richting werkgeluk best laag per laag aan.

In deze podcast aflevering van #ZigZagHR gingen Kim Hilgert en Griet Deca in gesprek met Lesley Arens over hoe welzijn in alles verweven zit, maar je komt ook meer te weten over de ‘echte’ 4-dagen werkweek die Tryangle onlangs introduceerde, en delen de dames hun kijk op de workplace well-being trends in 2024.

Beluister de episode
Bekijk deze aflevering

#ZigZagHR – Januari 2024

“Is dit het jaar waarin workplace well-being haar rechtmatige plek opeist?”

Kunnen we well-being dit jaar eindelijk de plek geven die het verdient binnen een organisatie? Dat betekent in eerste instantie het topic niet enkel bij “HR” parkeren. Ook niet “voornamelijk bij preventie”. Zeker niet bij het would be well-being comité dat eigenlijk gewoon een feestcomité vertegenwoordigt.

Lees het artikel

#ZigzagHR – December 2023

Wat Chief Happiness Griet Deca je toewenst in 2024

De trends voor 2024 op vlak van HR en alles wat daarbij hoort, laat ik liever over aan de visionairen van deze wereld. Natuurlijk kan ik een boompje opzetten over de impact van AI, de onderschatte cijfers van eender welk psychosociaal risico of het belang van flexibilisering en personalisering op de werkvloer. Voilà, de sjieke woorden hebben we bij deze gehad.
Persoonlijk kijk ik liever naar 2024 vanuit wat ik je toewens. Als ik het samenvat, is het net het tegenovergestelde dan wat de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, kortweg de SERV, het voorbije jaar vaststelde op vlak van werkstress.

Lees het artikel

De Morgen – November 2023

Tryangle bouwt mee aan geluk op de werkvloer: “Schenk aandacht aan het relationele luik in je organisatie”

Werkgevers moeten hun queeste richting werkgeluk laag per laag aanpakken. Zo schetsen Kim Hilgert en Griet Deca, oprichters van de expert voor onze Baanbrekende Werkgevers Tryangle.

“Luister naar je medewerkers, zonder een oordeel over hen te vellen. Dat is veel belangrijker dan een zoveelste jaarlijks event.”

Lees het artikel

Femma – November 2023

Tryangle voerde 32-urenwerkweek in

Het Belgische Tryangle helpt bedrijven en werknemers welzijn en geluk op de werkvloer te verhogen. Ze bieden oplossingen op maat in de vorm van training, coaching, consulting en teambuilding.

Wij spraken hen omdat zij vanaf september een 32-urenwerkweek invoerden als hun nieuwe voltijds. Daar kunnen wij alleen maar om juichen.

Lees het artikel

Bloovi – Oktober 2023

In dit bedrijf werk je maar 32 uur voor een voltijds loon: “De maatschappij draait zo snel dat je niet anders kan dan mensen meer ademruimte te geven”

Tryangle, een Antwerps expertisebureau rond welzijn en werkgeluk, introduceerde in september de vierdagenwerkweek in haar eigen organisatie, en is daarmee pionier in België. Want hoewel meerdere organisaties in ons land een gelijkaardig systeem hebben ingevoerd, verloont Tryangle zijn coreteam dat 32 uur per week werkt volgens een fulltime job. “Als België niet meewil, dan springen wij maar gewoon zelf”, zegt co-founder Griet Deca.

Lees het artikel

Jobat – September 2023

De bouwstenen van werkgeluk

Werkgeluk komt steeds meer op de agenda van bedrijven, de zogenaamde war for talent is daar niet vreemd aan. ‘5 jaar geleden  was nog de vraag: waarom, dan is het nu: hoe het werkgeluk verbeteren in ons bedrijf’, stelt Griet Deca van Tryangle, naar aanleiding van de week van het werkgeluk.

Lees het artikel uit de krant
Lees het artikel online

HLN – September 2023

‘Dit bedrijf voert vierdaagse werkweek met minder uren in maar blijft voltijds betalen’ 

Werknemers uit de privé kunnen sinds eind vorig jaar hun voltijdse job uitoefenen op vier langere dagen in plaats van vijf kortere.

Corporate well-being specialist Tryangle gaat sinds 1 september jongstleden nog een stap verder: de eigen medewerkers werken ‘slechts’ 32 uren op vier dagen, terwijl de verloning op een voltijdse 38 uren blijft staan. Jobat.be sprak met werknemers Els en Tessa.

Lees het artikel

ZigZagHR  – Juni 2023

‘Flexibel werken kan het onmogelijke mogelijk maken’

Na de covidperiode zijn we blij collega’s terug te zien op kantoor, maar ook proefden we van de voordelen van thuiswerk. Dit is het moment om te werken aan een duurzame flexibele werkregeling. Hoe kom je aan de wensen van je medewerkers én je bedrijf tegemoet? Griet Deca, Chief Happiness bij Tryangle en Audrey Van den Bempt, Product Manager HR bij NCOI Learning, vertellen over de impact van een flexibele werkregeling op welzijn

Lees het artikel

ZigZagHR  – Juni 2023

‘De impact van flexibel werken op welzijn’

Werken. Het is heel persoonlijk geworden. Voor veel medewerkers is flexibel werken ondertussen een evidentie. Ze willen vrijheid en verwachten vertrouwen als het gaat over waar, wanneer en hoe ze werken. Werkgevers die zich niet uit de markt willen prijzen, gaan dus best op zoek naar (nieuwe) manieren om flexibiliteit efficiënt, effectief en inclusief te organiseren.

Maar hoever kan, wil en moet je daarin gaan? In deze podcast krijg je handvaten om met deze uitdagingen aan de slag te gaan.

Beluister de episode
Bekijk deze aflevering

Baanbrekende Werkgever  – Juni 2023

Rondetafelgesprek omtrent de bespreekbaarheid van welzijn in organisaties

Employee silence is één van de onderzoeksthema’s van professor Peggy De Prins (Antwerp Management School). Ze vraagt zich af of de deelnemers aan het webinar het fenomeen herkennen. Rond de tafel klinkt een volmondige ‘ja’. Tryangle begeleidt bedrijven op vlak van werkgeluk en welzijn. Employee silence staat bovenaan het lijstje met thema’s waarmee bedrijven worstelen,

Lees het artikel

Baanbrekende Werkgever  – Mei 2023

“Met een fruitmand los je een verzuurde werkomgeving niet op”

Tryangle ondersteunt bedrijven en organisaties bij hun strategie rond welzijn en geluk op het werk. “Het draait erom niet ‘voor’ je mensen iets te doen, maar ‘samen met’ hen”, klinkt het bij Kim Hilgert en Griet Deca, oprichters van deze expert voor onze Baanbrekende Werkgevers.

Lees het artikel

ZigZagHR  – Januari 2023

‘Welzijn op het werk doe je niet voor medewerkers maar met medewerkers’

Welzijn en werkgeluk zouden de normaalste zaak van de wereld moeten kunnen zijn. De redenen om daarop in te zetten als organisatie zijn legio.

Welzijn op het werk hoeft niet altijd veel tijd of geld te kosten. Werkgeluk is ook helemaal niet fluffy maar levert zelfs een stevige ROI op. Je moet er gewoon ‘aan beginnen’. En misschien zijn we te veel bezig met de kers op de taart maar we vergeten de taart. Een heerlijke podcast over welzijn op het werk, over werkgeluk én over cactussen.

Beluister de episode
Bekijk deze aflevering

De Tijd  – Oktober 2022

‘Veerkracht is gratis, het kost geen tijd en geen extra energie’

Open communiceren en vertragen zijn de sleutels tot veerkracht op de werkvloer. ‘Volgens de media gaat het vandaag rotslecht met de werknemer’, zegt Griet Deca, opleidingspartner van NCOI Learning.

Tijdens de opleidingen die ze geeft, merkt ze dat mensen het inderdaad hard te verduren kregen de voorbije jaren, maar dat ze zich daar ook bewust van zijn. ‘En net omdat mensen beseffen dat het niet zo goed gesteld is met hun mentale gezondheid, komen ze krachtig uit de hoek’, aldus Griet Deca, Chief Happiness en medeoprichtster van Tryangle. ‘Toegeven dat het niet goed met je gaat opent de deur tot je veerkracht. Daarom willen we het thema veerkracht hoger op de agenda plaatsen bij onze klanten.’

Lees het volledige artikel

MT Magazine – September 2022

‘We zitten in een burn-outepidemie’

Het Riziv, het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering blokletterde in mei 2021 ‘Een toename van 39,23 procent van langdurige burn-outs en depressies in vier jaar’. We zitten dus in een heuse burn-outepidemie. Corona heeft er stevig ingehakt en dat had heel wat mentale problemen tot gevolg.
Mentaal ging het ook voordien al niet goed, dus om deze tsunami gezond door te komen, kan je maar beter gepokt en gemazeld aan de waterlijn verschijnen. Werkgeluk kan je hierbij helpen als preventieve tool tegen toxische stress en burn-out. Net daarom vindt ook dit jaar weer de Week van het Werkgeluk plaats.

Lees het volledige artikel

We zitten met een burn-out epidemie
Meet your mind  – Augustus 2022

‘Morning Meeting with Griet Deca’

Onlangs ging Griet Deca in gesprek met Annemie Peeters van Meet your Mind over omgaan met verandering en veerkracht.

Herbekijk het interview

MT Magazine – Mei 2022

Welke impact heeft je kleding op je collega’s?

Onze columniste Griet Deca beschrijft een stille communicator op het werk: de dresscode. Welke impact heeft jouw kledij op je collega’s?

Je wil niet weten hoe vaak ik vragen krijg van leidinggevenden over communicatie. Hoe omgaan met moeilijke mensen? We zitten met een dreigend conflict in ons team, maar de collega’s durven zich precies niet uit te spreken tegenover mij. Kan je ons helpen?
Veruit de meeste vragen rond communicatie vertrekken vanuit een nood waar een verbale oplossing voor wordt gezocht. Dat lijkt logisch, maar heb je er al eens bij stil gestaan dat we ook een stille communicator in het spel hebben waar we als manager te vaak aan voorbij gaan?

Lees het volledige artikel

KMO Insider – Maart/April 2022

Panelgesprek: gezond op het werk

Een half miljoen Belgen is langdurig ziek. Aan de basis ligt vaak stress, veroorzaakt door werkdruk en deadlines. Werknemers die uitvallen kosten een bedrijf veel geld. Voor kmo’s – en vooral kleinere ondernemingen – kan dit nefaste gevolgen hebben. Hoe kunnen we welzijn en welvaart op de werkvloer in evenwicht houden? Gezonde en mentaal fitte medewerkers hebben meer energie, ervaren minder stress en zijn productiever. Onze panelleden geven tekst en uitleg bij drie hoofdvragen, gesteld door moderator Edith Vervliet.

Lees het volledige artikel

Learn2Build – Maart 2022

Hoe kan ik mijn medewerkers binden aan mijn bedrijf?

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat medewerkers – en zeker de jongere generaties – de laatste jaren minder belang zijn gaan hechten aan hun loon en extralegale voordelen. Welzijn en werkgeluk zijn minstens even doorslaggevend geworden om voor een job te (blijven) kiezen. Griet Deca, co-founder en Chief Happiness Officer bij Tryangle, geeft tekst en uitleg.

Lees het volledige artikel

Lees meer artikelen op de desktop-website.

PreventFocus – Februari 2022

Generaties op de werkvloer: hoe ouder, hoe gelukkiger en hoe meer plezier?

In het voorjaar van 2021 werd in België de Grote Werkplezierstudie uitgevoerd, een korte maar krachtige meting van het plezier dat medewerkers op de werkvloer ervaren. Een van de conclusies die in het oog springt, is dat werkplezier leeftijdsgebonden is: hoe ouder je wordt, hoe meer werkplezier je ervaart.

Een opmerkelijke bevinding, maar klopt ze wel? En hoe valt dat dan te verklaren?

Lees het volledige artikel

HR Excellence Awards – december 2021

Tryangle genomineerd voor de HR Excellence Awards 2021 in de categorie
Best Employee Engagement & Rewards Company

De HR Excellence Awards is een prestigieus initiatief dat op een gestructureerde en volledig objectieve manier de HR-dienstverleners detecteert en beloont voor hun innovatie, realisaties en toegevoegde waarde voor hun klanten – werkgevers in de privé en publieke sector.

Na de vorige nominaties voor ‘Best HR Game Changer of the Year’ zijn we super trots om dit jaar genomineerd te zijn als Best Employee Engagement & Rewards Company.

MT Magazine – december 2021

Met kleine gebaren maak je een wereld van verschil

Minimugjes. U welbekend? Mij tot voor kort niet. Tot ik ging wandelen in de prachtige Ardennen op een zomerse dag. Ze mogen dan klein zijn van gestalte, de impact die ze maken is indrukwekkend groot.

En laat dat nu het geheim van impact zijn: het zijn net de kleine, vaak onopgemerkte gebaren, die een verpletterende impact maken, zowel positief als negatief. Dit kan gaan van een simpel berichtje dat informeert hoe je je voelt tot een berispende wenkbrauw die een halve millimeter fronst wanneer je net datgene zegt wat jouw gesprekspartner niet wil horen.

Lees het volledige artikel

Alle seizoenen van het leven  – Oktober 2021

‘Podcast ‘Hoe Werken Jou Gelukkig Maakt’

In deze 26e podcast aflevering “Alle seizoenen van het leven” van Réjane Malfait kan je Griet Deca aan het woord horen over welzijn en werkgeluk.

Je krijgt er heel wat inzichten in wat het betekent om te bouwen aan een leven waarin werk en privé elkaar ontmoeten.

Beluister de podcast aflevering

 

2021 Prevent Focus – oktober 2021

Psychosociaal welzijn: werkgeluk tegen toxische stress en burn-out

Werkgeluk kan – puur preventief – helpen tegen toxische stress en burn-out. Maar wat is duurzaam werkgeluk? Wat zijn de componenten van een gelukkige cultuur? Hoe kan het in de praktijk worden aangepakt?

Lees het volledige artikel

Prevent Focus Oktober 2021
Voka Ondernemersmagazine – juni 2021

Well-being is een doewoord

Wist u dat België koploper is wanneer het gaat over welzijn op het werk? Op papier toch, want we zijn een van de weinige landen met een welzijnswet. Maar in de praktijk wordt het thema nog te vaak bekeken als een checklist in plaats van een bewuste investering in het fysieke en mentale welzijn van medewerkers.

“Door corona ligt het topic in het midden van de tafel. Bedrijven moeten het alleen nog durven grijpen”, merken Griet Deca en Kim Hilgert van Tryangle.

Lees het volledige artikel

Bloovi – april 2021

Corona brengt een nieuw psychosociaal risico aan het licht: de team-out

Na de burn-out, de brown-out en de bore-out ligt vandaag sterker dan ooit ook de team-out op de loer. Bedrijven die hun medewerkers via outsourcing tewerkstellen, kennen het fenomeen al langer. Deze personen werken immers niet in het bedrijf dat hun loon betaalt maar wel bij een klant van de werkgever. Vooral bij langdurige projecten kan een team-out ontstaan: de medewerker voelt zich nog amper verbonden met de werkgever en des te meer met de organisatie waar hij of zij dagelijks over de vloer komt.

Lees het volledige artikel

Flows – maart 2021

De vraag naar opleidingen rond welzijn stijgt

COVID-19 zorgt voor grote nood aan verbondenheid.

Sinds de eerste lockdown in maart 2020 is de vraag naar welzijnstrainingen op het werk
bij het opleidingsfonds LOGOS exponentieel gegroeid. Onder het credo ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ helpt chief happiness officer Griet Deca logistieke medewerkers om toxische stress en absenteïsme om te zetten in welzijn en geluk.

Lees het volledige artikel

MT Magazine – maart 2021

Geef duurzaam werken een kans

Duurzaamheid. Zou het kans maken om een van de toptrends te worden dit jaar? Op milieuvlak scoort duurzaam al langer goed, maar wist je dat duurzaamheid zich ook laat beleven binnen samenwerkingen? Duurzaamheid hoeft zich dus niet te beperken tot klimaatdoelstellingen of minder CO2-uitstoot.

Je kan ook duurzaam werken aan je professionele relaties en dat is altijd een goed idee, want onderzoek wijst uit dat duurzame samenwerkingen een lang(er) leven beschoren zijn, de samenhorigheid en productiviteit op de werkvloer verhogen én het absenteïsme terugdringen.

Lees het volledige artikel

MT Magazine – januari 2021

De topprioriteit is vandaag hoop en vertrouwen

Terwijl corona ons dagelijks nieuws blijft injecteren met negatieve berichtgeving groeien de angst, de onzekerheid en het wantrouwen bij meer en meer mensen. Ook op de werkvloer. Die werkvloer is door velen opnieuw ingeruild voor het thuiskantoor, wat een verhoogde bezorgdheid met zich meebrengt rond verbondenheid, ergonomie en concentratie.

De verzuchtingen klinken luider en luider. Gaan we ooit nog terug naar normaal? Wanneer zal dat dan zijn? En wat dat is weer juist, ‘normaal’? Overspoeld door negativiteit krijgt ook het management het steeds zwaarder. Wat nu?

Lees het volledige artikel

MT Magazine – december 2020

De overtuiging dat werkelijke connectie enkel offline mogelijk is, helpt niemand

Terwijl corona ons dagelijks nieuws blijft injecteren met negatieve berichtgeving
groeien de angst, de onzekerheid en het wantrouwen bij meer en meer mensen. Ook op de werkvloer. Die werkvloer is door velen opnieuw ingeruild voor het thuiskantoor, wat een verhoogde bezorgdheid met zich meebrengt rond verbondenheid, ergonomie en concentratie. De verzuchtingen klinken luider en luider. Gaan we ooit nog terug naar normaal? Wanneer zal dat dan zijn? En wat dat is weer juist, ‘normaal’? Overspoeld door negativiteit krijgt ook het management het steeds zwaarder. Wat nu?

Lees het volledige artikel

HR Excellence Awards – october 2020

Tryangle alweer genomineerd voor “HR Game Changer of the Year”

De HR Excellence Awards is een prestigieus initiatief dat op een gestructureerde, onafhankelijke en volledig objectieve manier de HR dienstverlenende bedrijven opspoort en beloont voor hun innovatie, hun realisaties en hun toegevoegde waarde voor hun klanten.

Ook dit jaar is Tryangle enorm trots om in de categorie van ‘Best HR Game Changer of the Year’ genomineerd te zijn. Deze visibiliteit voor bedrijven die innoverende en veelbelovende oplossingen hebben geconcipieerd appreciëren wij natuurlijk enorm!

NCOI – november 2020

Perfectionisme in goede banen leiden

Wanneer mag de perfectionist in jezelf aan het stuur zitten, terwijl voor een andere taak ‘goed’ allang genoeg is? Topspreker Griet Deca pleit ervoor om je beter bewust te worden van perfectionisme bij jezelf of bij collega’s. De positieve kant ervan te ontdekken en het aan te moedigen waar het van pas komt, is een zegen. Griet geeft hierover een geanimeerde workshop op de Paralegal Day, die dit jaar volledig digitaal is.

Er lopen heel wat perfectionisten rond. Perfectionisme wordt vaak als iets negatiefs gezien, iets dat ons leven moeilijk maakt. Als perfectionist kan je daaronder gebukt gaan. Je trapt als het ware in je eigen valkuilen. En dat is jammer, stelt lesgever Griet Deca, want het heeft ook een hele mooie kant, als je er op een positieve manier naar kijkt en gezond mee omgaat.

Meer lezen

INNIwise – september 2020

Werkgeluk draait niet rond fancy pingpongtafels of dure yoga-lessen

De doorsnee directiekamer overschat vaak hun ambities op vlak van veiligheidscultuur. Griet Deca, Chief Happiness praat ons bij.

Griet Deca geeft als zaakvoerder bij Tryangle met veel passie welzijnstrainingen in bedrijven. In 2019 werd ze uitgeroepen tot Gelukspersoonlijkheid van het Jaar. Griet is ook de bezielster achter de Week van het Werkgeluk in België, een initiatief dat van harte ondersteund wordt door INNIwise. Maar wat draagt nu concreet bij tot ons werkgeluk? En wat kunnen we zelf doen?

Lees het volledige artikel

Jobat – september 2020

Wat maakt mensen écht gelukkig op het werk?

Heel wat managers hebben ondertussen begrepen dat gelukkige werknemers productiever en creatiever zijn, waardoor het bedrijf beter talent aantrekt en er ook meer geld wordt verdiend. Velen van hen willen dan ook graag aan de slag met werkgeluk en de meesten starten met de vraag: “Wat zou u gelukkiger maken op het werk?” Als leidinggevende mag je dit echter nooit vragen!

Het lijkt een geweldige vraag om mee te beginnen. Om mensen gelukkiger te maken, vraag je wat ze willen en geef je ze dat ook. Toch? Fout!

Lees het volledige artikel

Bloovi – september 2020

Het leven zoals het is: de impact van de coronarevolutie op het werkgeluk

Nooit eerder rapporteerden onderzoeken naar het leven op de werkvloer zo’n alarmerende cijfers als in 2020. We weten reeds jaren dat er werk aan de winkel is om ons goed te kunnen voelen op het werk, maar zelden manifesteerde de achteruitgang zich zo afgetekend als dit jaar.

2020 schotelde de werkvloer dan ook een nooit eerder geziene uitdaging voor. Letterlijk van de ene dag op de andere verloren heel wat teamleaders en managers de controle en moesten ze leren leidinggeven vanuit vertrouwen. Heel wat medewerkers verloren de connectie met hun collega’s, hun job, hun vrijheid, hun optimisme. Dit blijkt niet enkel uit verzuchtingen, maar uit diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Lees het artikel

 

Prebes – september 2020

De week van het werkgeluk

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk een grote invloed op de rest van ons leven. De week van het werkgeluk van 21 tem 27 september is een kans om even stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je job en kan een katalysator zijn om werkgeluk op de agenda te zetten, elkaar te inspireren en om verdere initiatieven aan te moedigen.

Lees het artikel

MT Magazine – september 2020

De nieuwe leider laat zich leiden door werkgeluk

Ik geloof dat we een nieuw soort leiderschap zien ontstaan. Het zat er al lang aan te komen en Covid-19 heeft het proces versneld. Zo valt er straks toch nog iets goeds te schrijven over het virus dat de ganse planeet kaapte en beroofde van het voorjaar van 2020…

Leiderschap gaat in essentie over het maximaliseren van bedrijfsresultaten en decennialang voegde men daar vaak aan toe ‘wat er ook nodig is’. De econoom Milton Friedman verwoordde het als volgt: ‘The business of business is business’. Hij beweerde dat een CEO die middelen besteedde aan alles wat de waarde van de aandeelhouders niet verbeterde, zijn plichten niet nakwam en ontslagen of aangeklaagd moest worden. Dit soort denken is nog steeds gangbaar in de zakenwereld en het leidt tot houdingen en acties die ongelooflijk schadelijk zijn.

Lees het artikel

Jobat – juni 2020

5 tips voor collegialiteit op 1,5 meter afstand

Nu de eerste golf van Covid-19 stilaan voorbij lijkt en in heel wat bedrijven de terugkeer naar kantoor ingezet is, komen we in een nieuwe werkrealiteit. Om je collega’s en jezelf te beschermen zijn er allerlei maatregelen en afspraken van kracht. Misschien ziet je werkplek er niet meer hetzelfde uit, werk je achter een plexischerm of is slechts de helft van het team aanwezig op kantoor?

Daarbij komt ook de uitdaging om samen te werken op een afstand van 1,5 meter. Maar hoe bewaak je dan de collegialiteit en de verbinding, en hoe kan je deze misschien zelfs versterken? Hoog tijd voor 5 tips!

Lees het artikel

Cevora – mei 2020

Mensen worden niet happy van een pingpongtafel

Heeft jouw organisatie al een ‘Chief Happiness Officer’? De functie waaide enkele jaren geleden over uit de VS en maakt gestaag opgang in ons land. Sommigen beweren dat de werkgelukmanager de zoveelste hype is in hr-land. Maar volgens Griet Deca zou de CHO weleens de trekker kunnen zijn van een heuse transformatiebeweging. Griet is zelf Chief Happiness en cofounder van Tryangle.

Lees het artikel

Zigzag HR – februari 2020

Is de baas gebuisd?

Toen Brits topauteur Marcus Buckingham verklaarde dat medewerkers geen bedrijven verlaten, maar slechte bazen, kon ik alleen maar knikken. Been there, done that. Ik startte mijn carrière immers niet als Chief Happiness, maar rolde na het behalen van mijn diploma in een job waarvan ik dacht dat ik hem slechts een jaar of twee zou uitvoeren. Het is een carrière van net geen 17 jaar geworden met een bonte verzameling aan managers met elk hun eigen stijl, klemtonen en prioriteiten.

Lees het artikel

Jobat – februari 2020

Burn-out anders bekeken

Burn-out. Als je de media mag geloven is het een van de ziektes van deze tijd en mogen we van een heuse epidemie spreken. De ene schreeuwt hoe de politiek er niet voldoende aandacht aan schenkt, terwijl de ander roept dat de werkgevers hun verantwoordelijkheid niet genoeg nemen. Een enkele schelle uitschieter durft nog te beweren dat enkel zwakkelingen slachtoffer kunnen worden van burn-out.

Hoe zit het nu echt? Tijd voor een aantal wist-je-datjes die het mogelijk maken om burn-out anders te bekijken.

Lees het artikel

Bloovi – februari 2020

Waarom welzijn op het werk niet enkel een zorg van de werkgever mag zijn

Welzijn op het werk zou niet enkel een zorg mogen zijn van jouw werkgever. Laat die wekelijks een fruitmand leveren? Tof! Heeft het bedrijf een relaxruimte met massagestoelen? Leuk! En kan je prat gaan op een heus welzijnsbeleid? Helemaal de max! Toch neemt dit alles niet weg dat, ondanks alle inspanningen van je leidinggevende, preventieadviseur, HR verantwoordelijke of feel good ambassadeurs, in de eerste plaats jij zelf ook een levensbelangrijke rol te spelen hebt voor je eigen welzijn. Ja, jij! Sterker nog: zonder jouw engagement, kan je werkgever amper of geen meerwaarde betekenen voor jouw welzijn op het werk. Hoog tijd dus om een aantal onverwachte bronnen van welzijn te spotten die zich ongetwijfeld ook in jouw werkomgeving verschuilen.

Lees het artikel

Zigzag HR Magazine – januari 2020

Hoort toxische stress op de werkvloer?

Heb je er al eens bij stilgestaan hoe ziek we worden van ons werk? Raar, want als je de wetgeving mag geloven, heeft elk bedrijf in België vandaag een sluitend welzijnsbeleid. Een goed wellbeing-beleid zorgt ervoor dat de werkmens niet ziek wordt van de arbeidstaak, toch?

Maar de burn-out-epidemie blijft groeien. Zou welzijn op het werk tekortschieten? Moeten we durven doorgroeien naar werkgeluk? Een schampere grinnik beantwoordt vaak deze vraag, gevolgd door de overtuiging dat geluk niet thuishoort op de werkvloer. En toxische stress hoort daar wel thuis?!

Lees het artikel

HR Excellence Awards – october 2019

Tryangle genomineerd voor “HR Game Changer of the Year”

De HR Excellence Awards is een prestigieus initiatief dat op een gestructureerde, onafhankelijke en volledig objectieve manier de HR dienstverlenende bedrijven opspoort en beloont voor hun innovatie, hun realisaties en hun toegevoegde waarde naar hun klanten.

Dit jaar ziet ook een nieuwe categorie het daglicht: ‘Best HR Game Changer of the Year’ om visibiliteit en momentum te geven aan de bedrijven die innoverende en veelbelovende oplossingen hebben geconcipieerd. Tryangle is dan ook super trots om hiervoor een nominatie te mogen ontvangen!

Meer weten over de HR Excellence Awards? Klik hier.

Etion-bijlage (Standaard) – oktober 2019

De laureaten van de NN Geluksawards

Het Nationaal Geluksonderzoek toont aan dat sociale relaties, fysieke en mentale gezondheid en financiën de drie factoren zijn die ons geluksgevoel het sterkst beïnvloeden. Reden waarom de NN Geluksawards initiatieven en personen lauweren die op dat vlak het verschil maken en zo het geluk van de Belg een boost geven. Uit de 119 inzendingen koos de jury (en voor de Gelukspersoonlijkheid ook het publiek) voor Noknok, Racynes en Griet Deca (Tryangle).

 

Lees het artikel

Griet Deca NN gelukspersoonlijkheid van het jaar
We assist you - De week van het werkgeluk
We Assist You – september 2019

De week van het werkgeluk

“We hebben nog nooit zo weinig uren gewerkt en toch zijn de burn-out cijfers nog nooit zo hoog geweest”, aldus Vacature.com. Psychiater Dirk De Wachter vindt dit “niet verwonderlijk. De appreciatie voor ons werk is vaak ver te zoeken”.

 

Lees het artikel

We Assist You – september 2019

Gedreven mensen hebben groter risico op burn-out

Wat zijn de symptomen van een burn-out, wanneer moet je ingrijpen en hoe doe je dat? We vroegen het aan burn-outcoach Griet Deca.

Griet Deca is stress- en burn-outcoach bij Tryangle.

 

Lees het artikel

Gedreven mensen hebben groter risico op burn-out
Gondola – september 2019

Bent u gelukkig op uw werk? 

Op 23 september begint de week van het werkgeluk, een initiatief van Tryangle, specialist in geluk op de werkvloer. Ter gelegenheid van dit evenement regelde Gondola People een ontmoeting met Griet Deca, Chief Happiness, die ons meer vertelt over haar ongewone baan.

 

Lees het artikel

HLN – september 2019

Werk als een viking en je hebt plezier in je job

Twee keer per dag een verplichte koffieklets met collega’s en een kappersbezoek tijdens de uren. Die relatief kleine ingrepen schenken ons weer werkgeluk. Wat in Scandinavië al jaren goed marcheert, heeft ook hier kans op slagen, menen experts. Of: hoe ‘werken als een Viking’ maar beter het nieuwe bedrijfsmotto wordt.

Lees het artikel

Prebes veiligheidsnieuws – september 2019

Werkgeluk in de praktijk 

Enkele meningen over werkgeluk die je vandaag kan horen gaan van “Wat een flauwekul…”, “Ik moet niet gelukkig zijn op mijn werk”, over “Weer zo’n modetrend” tot “Cool, en hoe pak je dat precies aan?”. Er is nog veel onduidelijkheid rond het wat en hoe van werkgeluk. Tijd om de ontdekken wat werkgeluk (niet) is, waarom je werkgeluk maar beter ernstig neemt, wat de componenten zijn van een gelukkige cultuur en hoe je dit in de praktijk aanpakt.

Lees het artikel

Rondom (Turnhout Oost) – september 2019

Werkgeluk moet de normaalste zaak van de wereld zijn

Griet Deca uit Lichtaart is een erg gelukkige vrouw. Deze Chief Happiness doet niets anders dan mensen helpen zoeken naar hun werkgeluk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze genomineerd is als NN Gelukspersoonlijkheid van het jaar.

 

Lees het artikel

JOE – september 2019

Tryangle Joe Limo Lunch

Op 18 september mocht Tryangle zich gezellig nestelen in de Joe Limo samen met Tess Goossens. We konden genieten van een heerlijke sightseeing toer in Niel, Reet en omstreken terwijl we verwend werden met een slaatje en bubbels!

De volledige aflevering (met de bijhorende muziek :)) kan je hier horen.

Jobat – augustus 2019

Wat je kan leren over teamwork via hondenagility

Agility gaat over het samenspel tussen mens en dier. De hond is de volger die dankzij de mens een op voorhand bepaalde volgorde van obstakels en toestellen neemt. Die mens heet in agilitytermen de “handler”. Vertaald naar gewone mensentaal kom je al snel uit bij “de manager” of nog dichter bij “the leader”.

 

Lees het artikel

Jobat – juni 2019

5 tips om je work-life balans te vervangen door een work-life blend

Het concept van work-life balance kent iedereen: je streeft naar een 50-50 verhouding tussen je werkend bestaan en je privéleven. Mooi ideaal toch? Maar tegelijk ook frustrerend want je lijkt dat magisch evenwicht nooit te bereiken.

Je bent met een interessant project bezig op het werk en plots blijkt het haasten om de kinderen op tijd op te halen of andersom, je spendeert een gezellige avond met je partner tot er opeens een super dringend mailtje van je baas binnenvalt… De 2 uiteinden van de weegschaal lopen constant door elkaar en je krijgt het gevoel altijd wel ergens tekort te schieten.

Als we vertrekken van het idee van evenwicht of balans, ontstaat er een tegenstelling tussen goed/fout, te veel/te weinig waardoor je blijft zoeken en streven, maar het altijd net onder je neus wegglipt…

Lees het artikel

Jobat – februari 2019

Heb jij last van een brown-out?

Brown-out wordt vaak het jonge broertje van burn-out genoemd. De reden daarvoor is simpel: brown-out is omkeerbaar, maar als je niets doet, is deze fase een one way ticket naar burn-out.

Bore-out en Burn-out zijn al langer “hot topics” in de arbeidspsychologie. Met gelijkaardige symptomen, maar heel verschillende oorzaken dreigen ze de werkende mens ziek te maken en dat voor vaak langere tijd. Bore-out dreigt wanneer de job niet voldoende uitdaging biedt terwijl burn-out vaak het gevolg is van veel te veel uitdaging.

Hoe zit het dan met brown-out? Wel, daar zien we vooral een gebrek aan zinvolle taken (“purpose”) als grote boosdoener.

Lees het artikel

Joe FM – September 2018

‘Chef Geluk’ Griet Deca over De Week van het Werkgeluk

De week van 24 september werd uitgeroepen tot ‘de Week van het Werkgeluk’. Niet allene bij ons, maar ook in het buitenland worden er allerlei activiteiten georganiseerd om het geluk op de werkvloer te verhogen.

Alexandra belde daarover met een échte, gediplomeerde ‘Chief Happiness’, Griet Deca.  Zij is met haar bedrijf, Tryangle, de bezielster van het project.  Zowel werkgevers als werknemers kunnen deelnemen. Zo worden er op verschillende plaatsen gratis workshops en opleidingen gegeven rond thema’s als veerkracht, burn-out en stress. Vandaag verscheen ook het boek ‘Van Welvaart naar Werkgeluk’.

We Assist You – September 2018

De Week van het Werkgeluk

“We hebben nog nooit zo weinig uren gewerkt en toch zijn de burn-out cijfers nog nooit zo hoog geweest”, aldus Vacature.com. Psychiater Dirk De Wachter vindt dit “niet verwonderlijk. De appreciatie voor ons werk is vaak ver te zoeken”.

Met initiatieven als de Week van het Werkgeluk van 23/9-27/9 zetten we dit belangrijke onderwerp in de kijker. Gelukkige werknemers (en werkgevers!) zijn namelijk gemotiveerder, creatiever, meer betrokken, en misschien wel het belangrijkste: fysiek en mentaal gezonder! Iedereen heeft daarom baat bij aandacht geven aan werkgeluk.

Lees het artikel

Meer weten over het aanbod van Tryangle?