NL - FR - EN
Graag een offerte?

Talentmanagement

 

Investeren in talentmanagement, inschatten en ontwikkelen van bestaande talenten en werknemers inzetten op de juiste plek in het juiste team, leidt tot ongekend sterke resultaten, die veel moeilijker te behalen zijn wanneer gehamerd wordt op enkel competentieontwikkeling zonder onderliggende spark.

Tryangle helpt organisaties en teamleaders hier bewust(er) mee omgaan om het beste uit mensen te kunnen halen.

Talentmanagement

Enkel werken vanuit (de nodige) competenties voor een bepaalde functie heeft zijn beperkingen. Competenties die gebaseerd zijn op onderliggende talenten kunnen veel sneller ontwikkeld worden en bijna moeiteloos tot betere prestaties leiden. Daarnaast schenken die de medewerker ook nog eens voldoening, plezier én energie.

Sturen vanuit talent is focussen op wat er wel is en op iets waar de werknemer van nature in uitblinkt. Match de aanwezige talenten met de noden van de organisatie als sleutel voor meer efficiëntie en werkgeluk en blijf dit proces ook monitoren want de loopbaan van de medewerker evolueert net als zijn/haar noden en wensen! Tryangle helpt leidinggevenden kiezen voor een talentvisie in plaats van het implementeren van het klassieke competentiemanagement.

talentontwikkeling
coaching

Talent of competent

De employee mapping van talenten en competenties voor leidinggevenden kan je ontdekken in onze workshop “Talent of competent?” Deze workshop omvat inzichten en tools omtrent het verschil tussen talenten en competenties en de voor- en nadelen van competentie- en talentmanagement.

We ontdekken de meerwaarde van talentvisie en een startpunt om een talentvisie uit te werken en te implementeren.

Meer weten over deze workshop?

Neem contact met ons op!

Why not try this angle?