Hieronder vind je een handig overzicht met alle Tryangle podcast afleveringen
Beluister alle afleveringen online of luister via Spotify, Apple, Google of YouTube.
.
Wil je graag als gast aan het woord komen in onze podcast? Neem contact met ons op!
Nieuwste aflevering: Aflevering #55 met griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)
Kim Hilgert en Griet Deca van Tryangle kijken terug op de podcast gesprekken van september tot nu en de rijke oogst aan podcast gasten en hun boeiende inzichten.
Wie hebben ze gesproken, wat is er gezegd, en wat zijn de belangrijkste inzichten om mee te nemen? Je ontdekt het in deze aflevering.
Een paar rode draden die er alvast uitspringen: het belang van leiderschap, aandacht voor duurzaamheid, en alles start met WHY.
Nieuwste aflevering: Aflevering #54 met Kim Hilgert en Jonathan De Neef (Beiersdorf)
Beiersdorf ken je misschien niet, maar de merknamen Nivea, Eucerin, Hansaplast of Labello doen ongetwijfeld wel een belletje rinkelen. Jonathan De Neef is HR Business Partner bij Beiersdorf in Brussel. Het bedrijf is een belangrijke speler in de markt van persoonlijke verzorgingsproducten. Kim trok naar Brussel om te ontdekken waar de link ligt met zorgen voor medewerkers en welzijn op het werk.
Jonathan heeft het in deze aflevering over waarom het net niet de ‘mietjes’ zijn die vatbaar zijn voor burn-out, en over het belang van preventie en detectie en de rol van manager en de organisatie om signalen op te pikken. Hij praat ook over de uitdaging om initiatieven die er zijn – zoals bijvoorbeeld een EAP (Employee Assistance Program) – voldoende zichtbaar en vindbaar te maken, over het tonen van kwetsbaarheid en hoe managers hier een voorbeeldrol opnemen en over hoe een caring bedrijfscultuur en resultaatgericht werken perfect hand in hand kunnen gaan.
Nieuwste aflevering: Aflevering #53 met Griet Deca en Elke Gilissen (Ter Heide)
Elke Gilissen is Adjunct-Directeur HR bij Ter Heide, een gepassioneerde en gedreven zorgspecialist die professionele ondersteuning biedt aan kinderen en volwassenen met een meervoudige en complexe beperking. Dat doen ze gespreid over 4 campussen in Limburg, waar meer dan 650 medewerkers zich elke dag inzetten om de beste en warmste ondersteuning te bieden aan hun 430 bewoners.
Griet trok naar de campus in Genk voor een hartelijk gesprek over werkgeluk en verbinding. Elke heeft het onder andere over hoe verandering ook bij warme, zorgende mensen voor weerstand kan zorgen en hoe je dat kan voorkomen, over warm afscheid nemen als het nodig is en over waarom matchende waarden belangrijker zijn dan talent of competenties. Komt ook aan bod: de impact van werkgeluk acties en het gelijkstellen van medewerkersgeluk aan bewonersgeluk en hoe zelfzorg en teamwork samenhangt.
Aflevering #52 met Griet Deca, Anneleen Vantomme en Marieke Veryser (CVO Miras)
CVO Miras is één van de grootste scholen voor volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen, met meer dan 70 leslocaties en meer dan 500 medewerkers. Hun missie is simpel: mensen versterken en verrijken. En dat geldt voor de cursisten én de medewerkers. Griet wilde van HR Coaches Anneleen Vantomme en Marieke Veryser te weten te komen hoe CVO Miras mensen centraal zet.
Komt aan bod in deze aflevering: hun open bedrijfscultuur en hoe zich dat vertaalt in de dagelijkse realiteit, over de focus op ondersteuning van leidinggevenden als steunpilaren van het welzijnsbeleid en het werken vanuit sterktes en kwaliteiten, op basis van vertrouwen. Daarnaast hebben ze het ook nog over manieren om de drempel naar hulp vragen te verlagen en over de uitdaging om de juiste acties te nemen naar de medewerkers toe, en te zorgen dat die zichtbaar zijn.
Aflevering #51 met Kim Hilgert en Jolien Laenen (Restaurand Wingerd)
Kim trok voor deze aflevering eens niet naar een vergaderzaal in een bedrijf, maar een fine dining restaurant. Jolien Laenen is gastvrouw en mede-zaakvoerder van Restaurant Wingerd in Vorselaar. Ze neemt ons mee in haar eigen verhaal en dat van het restaurant, en in de constante zoektocht naar meer welzijn en werkgeluk voor zichzelf en het hele team.
Komt aan bod in deze aflevering: Over twee diagnoses tegelijk krijgen, burnout en ADHD, en hoe daarmee omgaan, over eigen ervaring gebruiken om anderen te helpen. Maar het gaat ook over terug van nul beginnen in je zaak en de overstap maken van grote brasserie naar kleinschalig fine dining restaurant en over werkgeluk in de horecasector.
Aflevering #50 met Griet Deca en Crissy Bours (Landal Mooi Zutendaal)
Wat als je werkplek zou aanvoelen als een vakantiebestemming? Crissy Bours, General Manager bij Landal GreenParks – Vakantiepark Mooi Zutendaal, mag dat elke dag ervaren. Griet Deca heeft het in deze aflevering met Crissy dan ook over de constante zoektocht naar werkgeluk en de link tussen klantentevredenheid en het werkgeluk van de medewerkers.
Komt ook aan bod: de factoren die werkgeluk kunnen beïnvloeden, zoals privé situaties, veranderende werkomstandigheden en bijgestelde wensen van gasten/klanten, hoe je invulling geeft aan een gezamenlijke bedrijfscultuur in een internationaal bedrijf met een heel diverse groep van medewerkers, de cruciale rol van leidinggevenden in het werkgeluk van medewerkers en luisteren als belangrijkste skill voor managers en hoe hospitality meer is dan een attitude, het is een talent.
Aflevering #49 met Kim Hilgert en Tommie Duyvejonck (Callens)
De Galliërs, die kennen we allemaal. Maar heb je al eens gehoord van de Calliërs? Dat zijn de medewerkers van Callens, een familiebedrijf gespecialiseerd in thermische oplossingen en het installeren en onderhouden van thermische installaties. Tommie Duyvejonck is er HR Directeur en vertelt graag over wat het betekent om een Calliër te zijn.
Luister mee naar dit inspirerende gesprek en kom meer te weten over waarom Callens inzet op engagement en beleving, met een HR beleid dat gedragen wordt door de medewerkers, over weten wat er leeft op de vloer en wat de verwachtingen zijn, vandaag, morgen en overmorgen. Maar ook over communiceren zonder verborgen agenda en het promoten van openheid en transparantie, denken in rollen ipv jobs en functies, proactief kijken naar talenten en competenties, in combinatie met ambities en interesses plus de noden van de business en de markt, en hoe persoonlijke ontwikkeling daarbij essentieel is en over werken vanuit de overtuiging “we gaan het samen doen”, en hoe het daarbij belangrijk is om elkaar goed te kennen, en de cruciale rol van bevlogen leiders en teamleden hierin.
Aflevering #48 met Kim Hilgert en Machiel den Dekker (AFAS Software)
Vlak voor de zomer kondigde AFAS Software aan dat ze een 4-dagen werkweek introduceren voor alle medewerkers. Op vrijdag gaat het kantoor dicht en krijgt iedereen een ontwikkeldag, met behoud van alle arbeidsvoorwaarden. Wij nodigden Machiel den Dekker, CEO van AFAS Software België, daarom nogmaals uit voor een gesprek.
Hun visie op werkgeluk kwam al aan bod in aflevering 25 van deze podcast. Nu zijn we benieuwd naar de visie achter hun beslissing en de why, what & how van de invoering van de 4-dagen werkweek bij AFAS. Beluister dit boeiend onderhoud over de waarde van tijd, het verwachte effect op de productiviteit, de reacties van medewerkers, klanten en aandeelhouders, en hoe je de winst in wellbeing meetbaar maakt.
Aflevering #47 met Griet Deca en Pieter Jelle De Brue (Statik)
Statik is geen doorsnee digital agency, maar straffe mensen, in nog straffere zelfsturende teams, die op een duurzame manier elke dag het verschil willen maken op het raakvlak tussen mens en technologie. Pieter Jelle De Brue is er – bij gebrek aan een betere titel en omdat de mensen dat graag horen – CEO, maar eigenlijk is dat een puur ceremoniële rol, zo zegt hij zelf.
Beluister deze episode en kom meer te weten over hoe Pieter Jelle gelooft dat mensen altijd de wil hebben om betekenisvol werk te doen en de grote rol die de werkcontext daarin kan spelen. Komt ook aan bod: waarom Statik bijna uitsluitend aanwerft via spontane sollicitaties, hoe ze jobcrafting stimuleren, over volledig zelfsturende teams en een decentraal HR, over de zoektocht naar constante vereenvoudiging en versimpeling en over de succesformule die ervoor zorgt dat iedereen vrijwillig bijna elke dag op kantoor werkt.
Aflevering #46 met Griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)
Indrukwekkend hoe snel de tijd vliegt als je (werk)gelukkig bent 😀 Kim Hilgert en Griet Deca hebben weer een periode van boeiende podcastgesprekken achter de rug.
Wanneer ze de 12 afleveringen uit de eerste helft van 2024 zouden samenvatten in 12 kernwoorden, dan zijn dat: Dankbaarheid, kwetsbaarheid, kippenvel, (zelf)zorg, menselijkheid, leiderschap, productiviteit, verandering, durven, vertrouwen, tribegevoel en connectie. Woorden die stuk voor stuk uitgesproken worden in deze aflevering waarin Griet en Kim hun inzichten en lessen delen uit de afgelopen 12 inspirerende gesprekken die je in deze podcast kon beluisteren.
Aflevering #45 met Griet Deca en Michiel Mottet (Vera Icon)
Bij Vera Icon hebben ze een hart voor dieren en voor mensen. Michiel Mottet is één van de trotse oprichters, samen met zijn vader en broer, en zaakvoerder van het bedrijf. Hun missie: mensen die actief zijn in de dierengeneeskunde ondersteunen in het managen van hun praktijk en in hun mentaal welzijn. Griet nodigde Michiel uit in het Tryangle HQ om, samen met de hele bende viervoeters van de Tryangle Tribe dicht in de buurt, te praten over de schrijnende situatie in de wereld van de dierengeneeskunde, waar de cijfers mbt burn-out en zelfmoord torenhoog zijn, en waar Vera Icon er alles aan doet om niet alleen de dieren centraal te zetten, maar ook de mensen.
In dit gesprek kom je meer te weten over waarom Michiel bij het rekruteren liever focust op persoonlijkheid dan op talenten, over hoe ze persoonlijkheid vertalen naar drijfveren met hun “my drives, my habits, my match” methodiek en over het kijken naar taken en verantwoordelijkheden los van een functietitel. Komt ook aan bod: hoe huisdieren gestegen zijn op de sociale ladder en de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt, over de oorzaken van de hoge cijfers mbt burn-out, compassion fatigue en zelfmoord bij dierenartsen en dierenarts assistenten en over de mogelijke oplossingen voor deze problematiek.
Aflevering #44 met Kim Hilgert en Lieve Depoorter (Routz)
Routz is een netwerk infrastructuur specialist, onderdeel van een Nederlandse groep met een 400-tal medewerkers en in België een scale-up met een 50-tal medewerkers. Kim Hilgert trok met microfoons, opnamemateriaal en een grote dosis nieuwsgierigheid naar hun kantoor in Mechelen, waar ze sprak met HR Manager Lieve Depoorter.
In deze episode kom je meer te weten over hoe medewerkers bij Routz zelf hun eigen geluk kunnen vormgeven, gefaciliteerd door de organisatie. Maar het gaat onder andere ook over omgaan met tegenslagen en de keuze maken om positief te blijven, over hoe een Nederlandse eigenaar en zaakvoerder een Nederlandse bedrijfscultuur met zich meebrengt en de impact daarvan, over aandacht voor zelfontwikkeling en persoonlijke begeleiding en over het prikken en poken van medewerkers om zelf na te denken over oplossingen en de voordelen van een ruime CC e-mailcultuur in een kleine organisatie.
Aflevering #43 met Griet Deca en Ann Billiau (Infrabel)
Voor deze aflevering trok Griet – met de trein – naar het hoofdkantoor van Infrabel, de drijvende kracht achter duurzame mobiliteit, waar ze 24/7 werken aan een veilig en performant spoorwegnet.
Ze sprak er met Chief Customer Officer Ann Billiau. Ann heeft al heel wat watertjes doorzwommen in haar 20 jaar bij Infrabel, waarvan 12 jaar in het directiecomité. In deze aflevering deelt ze haar persoonlijke verhaal, het verhaal van de mens achter de hoge functietitel.
Luister en kom meer te weten over het feminiseren van een bedrijf dat vroeger een mannenbastion was, over hoe Ann naar burn-out keek voor ze er zelf in terecht kwam, en hoe ze haar mening erover bijstuurde, en over hoe ze terugkeerde naar haar functie in het directiecomité. Daarnaast gaat het ook over de verwachtingen die we hebben ten opzichte van leiders en over het belang van openheid creëren om leidinggevenden ook mens te laten zijn.
Aflevering #42 met Kim Hilgert, An Cuyckens en Bart De Herdt (Unipartners)
Dit keer is Kim Hilgert te gast in het kantoor van UniPartners in Rumst om er te spreken met An Cuyckens, HR Directeur IT Service, en Bart De Herdt, HR Directeur Financial Service. UniPartners levert profielen aan andere staffing agencies en consultancy bureaus, met veel aandacht voor het werkgeluk van de consultants.
Ze hebben het in dit gesprek over hoe inzet, motivatie en doorzettingsvermogen primeert op talent en hoe ze bij Unipartners een aangename plek om te werken creëren, terwijl de medewerkers eigenlijk elders werken. Komt ook aan bod: de verantwoordelijkheid van de medewerkers voor hun eigen werkgeluk, en de rol van de werkgever als facilitator, de verschillende initiatieven die ze nemen, rond 4 pijlers: detecteren, informeren, ontwikkelen en verbinden, en goed luisteren naar de medewerkers om de juiste acties te kunnen nemen, maar ook over hoe hun vlakke organisatiestructuur zorgt voor toegankelijkheid en vertrouwen.
Aflevering #41 met Griet Deca en Bieke Verhoelst (Femma)
Femma wil een wereld helpen creëren waarin iedereen zich vrij voelt, en evenwicht vindt tussen werken, zorgen en tijd voor zichzelf.
Griet trok naar hun kantoor in Brussel en ging met Directeur Personeel en Organisatie Bieke Verhoelst in gesprek om te ontdekken hoe ze die missie ook intern in hun eigen organisatie waarmaken.
In deze aflevering heeft Bieke het onder andere over hoe Femma al meer dan 100 jaar vrouwen samenbrengt en de belangen van vrouwen verdedigt, vooral in de combinatie van arbeid en gezien, en hoe die strijd nog lang niet gestreden is. Maar ook over het verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat over werkgeluk, over als directeur verantwoordelijkheid nemen voor het werkgeluk van je medewerkers, over mensen uit hun comfortzone halen om te groeien, en te stretchen zonder te over-stretchen, over autonomie en telewerken en tegelijk de band met de organisatie dichtbij houden en over het geslaagde experiment met de 30-uren week en de gefaalde poging om zelfsturende teams te installeren.
Aflevering #40 met Kim Hilgert, Frederick Flamand en Liese Daelman (GIEC)
Kim Hilgert had voor deze aflevering afspraak in het kantoor van GIEC in Lokeren. GIEC is gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering. Ze ontwerpen, bouwen en installeren elektrische installaties en automatiseren productieprocessen. Maar techniek is er niet het enige wat telt. Het is voor hen ook zeer belangrijk dat alle medewerkers zich goed voelen op het werk.
Kim werd er warm ontvangen door CEO Frederick Flamand en HR Manager Liese Daelman en hebben het over het welbevinden van medewerkers op en naast het werk, en wat ze doen om dat waar te maken. In deze episode gaat het onder andere over het belang van een sterk onboarding programma, over de GIEC-cultuur van samenwerken en een sterk sociaal weefsel tussen de medewerkers en hoe dat een positieve impact heeft op retentie, maar ook over hoe werken vanuit het hart ook in een technische omgeving belangrijk is en blijft en de uitdagingen die sterke groei met zich meebrengt.
Aflevering #39 met Griet Deca, Jasmien Drubbel en Céline Vlietinck (De Passer)
De Passer is een warme school in Brugge voor normaal tot hoogbegaafde jongeren met ASS. Ze leveren maatwerk en zetten de leerlingen centraal, en dat kan alleen maar door ook het welbevinden van het personeel voor ogen te houden. Jasmien Drubbel en Céline Vlietinck zijn er beiden leerkracht en nemen daarbij nog een extra rol op. Jasmien als begeleidster van nieuwe collega’s en stagiairs, en Céline als teamcoach die ook de directie ondersteunt bij het personeelsbeleid.
Griet ging even terug naar school voor dit straffe gesprek, en heeft het met Jasmien en Céline over wat het buitengewoon onderwijs zo buitengewoon maakt en het belang van onderwijs op maat, omdat elke jongere met ASS een andere aanpak nodig heeft. Komt ook aan bod: over samenwerken en elkaar ondersteunen met humor, zelfrelativering en kwetsbaarheid en over kijken naar de leerlingen met een auti-bril op en over de betrokkenheid van de ouders en het hele zorgteam van de jongere.
Aflevering #38 met Kim Hilgert en Joke Van Hamme (AGConsult)
Joke Van Hamme is Team Lead bij AGConsult, een bedrijf gespecialiseerd in user experience en usability van apps en websites. Alle collega’s werken remote bij AGConsult, dus Joke ontving Kim Hilgert bij haar thuis voor een inspirerend gesprek over de betekenis van welbevinden en welke rol de werkgever daarin te spelen heeft.
In deze aflevering gaat het onder andere over hoe ze bij AGConsult vertrekken vanuit de vraag “wat heb jij nodig van mij om de beste versie van jezelf te zijn?”, maar ook over bespreekbaarheid, hoe je ervoor zorgt dat alles ook effectief bespreekbaar is, afspraken maken en je verantwoordelijkheid nemen en over remote en flexibel werken als standaard, en toch geconnecteerd blijven met elkaar.
Aflevering #37 met Griet Deca en Els Lambrecht (vzw UilenSpiegel)
Els Lambrecht is mede-oprichter van de Actiegroep Ervaringsdeskundige Hulpverleners binnen UilenSpiegel vzw. Het is een groep die vooral actief is binnen de geestelijke gezondheidszorg, en wil inzetten op zorg voor zorgverleners.
Els heeft het met Griet Deca onder andere over de beladenheid van het woord ‘gelukkig’, en de alternatieven ‘tevreden’ of ‘content’. Maar het gaat ook over diepmenselijke thema’s zoals hoe lijden erbij hoort en niemand er aan ontsnapt, over het stigma op psychische kwetsbaarheid en hoe dat dubbel telt voor hulpverleners, over de belangrijke rol van leidinggevenden om de teamspirit te bepalen, en je verhaal te kunnen doen bij collega’s. Els vertelt iets meer over hoe de actiegroep hulpverlenders ondersteunt, via ervaringsgerichte intervisie en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
Episode 36 – met Kim Hilgert en Dimitri Maenhoudt (Hillewaere)
Hillewaere Groep staat voor veel mensen gelijk aan vastgoed, maar ze zijn vandaag vooral bezig met verzekeringen en hypotheken. Het is een bedrijf met een sterke M&A strategie. Dimitri Maenhoudt is er als Change Manager verantwoordelijk voor de integratie van nieuwe kantoren.
Dimitri heeft het in deze aflevering met Kim Hilgert over de gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer als het gaat over werkgeluk (“it takes two to tango”) en over het gebruik van de zelfdeterminatietheorie (ZDT) als kapstok om te werken aan het welbevinden van mensen. Komt ook aan bod: het belang en de waarde van waarden binnen een bedrijfscultuur, de uitdagingen bij het integreren van verschillende subculturen, de evenwichtsoefening tussen het collectieve doel en iedereen zichzelf laten zijn en de verbondenheid tussen leiderschap en bedrijfscultuur.
Episode 35 – met Kim Hilgert en Anette Bohm (bpostgroup)
Voor deze aflevering brachten we een bezoekje aan het hoofdkantoor van bpost in Brussel. Een bedrijf dat geen introductie nodig heeft, maar wel tot de verbeelding spreekt vanwege hun grootte, het gediversifieerd aanbod en personeelsbestand. Hoe pakken ze dat aan om de vele medewerkers over het hele land geëngageerd, gemotiveerd, en werkgelukkig te houden? Kim Hilgert vroeg het aan CHRO Anette Bohm.
In deze aflevering deelt Anette onder andere haar visie op welzijn en werkgeluk, en de gedeelde verantwoordelijkheid van HR, leidinggevenden, en medewerkers en heeft ze het over hoe de eerste stap naar werkgeluk bij de werknemer ligt, door voor de juiste werkgever te kiezen. Daarnaast gaat het ook over het soort bedrijf dat bpost wil zijn – eentje met een groot sociaal karakter -, over het belang van sfeer creëren op de werkvloer, over bewust omgaan met de uitdagingen van een steeds meer diverse maatschappij, over de nood aan opwaardering van de rol van het middle management en over hoe HR impact kan hebben op het engagement en welzijn van de werknemers door aandacht te hebben voor ‘moments that matter’.
Episode 34 – met Griet Deca en Catherine Ooms (Brightest)
Bij Brightest, een software consultancy bedrijf onder de Gumption Group, geloven ze dat kwaliteitsvolle software een evidentie zou moeten zijn die toegankelijk is voor iedere organisatie. Dat realiseren vraagt een holistische view waarin de mens centraal staat, want happy people perform better.
Griet Deca trok naar het Brightest HQ in Kontich voor een gesprek met Quality Coach Catherine Ooms. In dit gesprek kom je meer te weten over werken als één ecosysteem waarin elk bedrijf binnen de groep een stukje eigen bedrijfscultuur vast kan klikken op de globale organisatiecultuur. Maar het gaat ook onder andere over de gedeelde verantwoordelijkheid omtrent welzijn en werkgeluk, hoe men de vinger aan de pols houdt met behulp van een Bright People Coach (BPC), over het belang van de employee journey en de balans tussen voldoende billable hours en voldoende ontspanningsmomenten, en over de continue zoektocht naar een win-win-win voor Brightest, de consultant en de klant.
Episode 33 – met Griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)
In deze laatste aflevering van 2023 blikken Kim Hilgert en Griet Deca van Tryangle terug op alle fijne gesprekken die ze voor deze podcast gevoerd hebben in de tweede helft van 2023.
Ze delen hun belangrijkste lessen en inzichten uit de voorbije 8 afleveringen, geven een blik achter de schermen bij Tryangle en delen hoe de Tryangle Tribe werkgeluk beleeft.
Deze episode is er geen stelling rond welzijn op het werk en werkgeluk als basis voor het gesprek. Wel een uitgebreide “Kijk van de CHO” die je normaal gezien in het kort op het einde van elke aflevering krijgt.
En je krijgt nog een extra voorbeeld van een bedrijf dat sterk inzet op het centraal zetten van mensen: Tony Chocolonely.
Episode 32 – met Griet Deca en Anne-Marije Tervooren (iHub)
Griet Deca bracht een virtueel bezoek aan het Rotterdamse iHUB, een organisatie met jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-ggz vorm onder één dak. Met een combinatie van zorg en onderwijs bieden zij een passend aanbod aan jongeren en hun ouders die dat nodig hebben. Anne-Marije Tervooren is er als Programmamanager Mens & Organisatie verantwoordelijk voor talentontwikkeling en werkgeluk.
In dit warme en enthousiaste online gesprek vertelt Anne-Marije dat het doel hebben om een fantastische werkplek te willen zijn is sowieso al zorgt voor energie en aanzet tot actie om het waar te maken. Ze heeft het ook over het zetten van BHAG’s, over leren uit teleurstellingen, over de juiste dingen doen en je bij elke stap afvragen hoe die bijdraagt tot het doel. Ze gaat ook dieper in op de de missie van iHUB om tegen 2040 te zorgen voor een veerkrachtige generatie en de andere aanpak die dat vraagt van hulpverleners in de praktijk en over het belang van werken met goed opgeleide, uitgeruste, vitale en werkgelukkige zorgverleners en professionals en hoe tijd en ruimte maken voor zelfzorg en plezier.
Episode 31 – met Griet Deca en Danielle De Wulf (Janssen)
In deze episode werd Griet uitgenodigd op de Janssen Campus, in België een belangrijke innovatie hub die deel uitmaakt van de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Daniëlle De Wulf is er Flying Assistant. Wat dat precies inhoudt en of je er echt voor moet kunnen vliegen, dat vertelt ze zelf in de podcast.
In deze aflevering gaat het onder ander over vliegende assistenten als een soort interne interims, en hoe dit een win win is voor het bedrijf, de managers, en de assistenten zelf, over taakverdeling op basis van talenten, volgens het chocolate pie concept dat Daniëlle zelf ontwikkelde en over het belang van zelfzorg in dit concept, en bewust omgaan met het welzijn van de medewerkers, niet alleen fysiek maar ook mentaal.
Episode 30 – met Griet Deca en Tom Van Asten (Impermo)
Voor deze aflevering trok Griet naar Sint-Truiden, naar een familiebedrijf dat in 2018 haar 100ste verjaardag vierde, en ondertussen ver buiten Limburg gekend is, met 15 filialen in België. Tom Van Asten, Head of HR, ontvangt ons met open armen bij Impermo en vertelt over hoe hun hart klopt voor vloeren én de mensen binnen de organisatie.
In deze aflevering gaat het dan ook over de brede betekenis van gelukkig zijn en hoe Impermo daar een deel verantwoordelijkheid in draagt, maar evenzeer de medewerkers, over het effect van gelukkige medewerkers op de bedrijfsresultaten en over de rol die de leidinggevende speelt in het werkgeluk van medewerkers. Daarnaast heeft Tom het onder andere ook nog over tijd maken voor mensen rijmen met performant zijn, over helder communiceren en een veilige omgeving maken zodat iedereen zich durft uit te spreken, en over hoe hoe welzijn en zorgen voor elkaar verder gaat dan de fruitmand op kantoor.
Episode 29 – met Kim Hilgert, Eppo Kuipers en Sarah Vanderlinden (LCG Consulting)
LCG Consulting is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat ook in België aan een opmars bezig is. Zij begeleiden organisaties in veranderprocessen op basis van Lean en Agile.
Kim sprak met co-founder Eppo Kuipers en Trainer / Consultant Sarah Vanderlinden. Samen met het hele LCG team streven zij er naar om iedereen meer werkgeluk te bieden, door organisaties zo te bouwen dat werkgeluk mogelijk is.
Eppo en Sarah hebben het met Kim onder andere over hoe Lean en Agile leiden tot meer werkgeluk en hoe ze dat bij LCG Consulting in de praktijk toepassen. Ze hebben het over medewerkers in hun kracht om hen meer energie te geven, over je eigen verantwoordelijkheid als vertrekpunt nemen en het kijken naar de context waarin iemand opereert. Daarnaast hebben ze het onder andere ook over waarom en hoe LCG Consulting het anders doet dan de anderen, hoe ze zonder kantoorgebouw zorgen voor connectie tussen medewerkers, over de voor- en nadelen van veel vrijheid geven en de verschillende perceptie van werkgeluk in België en Nederland.
Episode 28 – met Griet Deca, Githa Praet en Jaimie Hindryckx (Zorgband Leie & Schelde)
Als we wat we in de media horen over de zorgsector mogen geloven, dan denk je daarbij misschien niet meteen aan werkgeluk. Maar bij Zorgband Leie & Schelde , een sterke actor en trendsetter in het zorglandschap, slagen ze daar wél in. In deze aflevering vertellen Algemeen Directeur Githa Praet en HR-verantwoordelijke Jaimie Hindryckx meer over wat hen zo vooruitstrevend maakt.
Ze hebben het met Griet Deca onder andere over hoe ze in een zeer competetitieve omgeving met een tekort aan zorghanden sterk inzetten op talent management en de manier waarop ze iedereen gelijke kansen willen geven met behulp van de principes van ‘open hiring’. Komt ook aanbod: het aanbieden van loopbaanperspectieven, on-the-job leren en met durf, lef, en moed een zorgbedrijf leiden en daardoor een inspiratie zijn voor anderen in de sector. Githa en Jaimie verklappen trouwens ook nog hoe ze de talenten van de bewoners inzetten in de dagelijkse werking van het zorgbedrijf.
Episode 27 – met Kim Hilgert, Lize Mosselman en Rim Zein (Van A naar Beter)
De filosofie van Van A naar Beter, een regionaal selectiekantoor in Dendermonde, is “neem geen genoegen met minder, maar ga voor je eigen geluk”. Vanuit deze missie helpen ze mensen aan een nieuwe droomjob. Past perfect in deze podcast, dachten wij, en dus trok Kim naar Dendermonde voor een gesprek met Recruiters Lize Mosselman en Rim Zein.
Kom in deze aflevering meer te weten over hoe de beste medewerkers niet per sé de gelukkigste zijn, en wat daar dan wel voor nodig is, over hoe belangrijk een gelukkige werkplek is in de zoektocht naar een nieuwe job en ontdek wat Rim en Lize zelf het belangrijkste vinden in hun eigen werkgeluk. Daarnaast hebben ze het ook over groeien als team en samen aan werkgeluk DOEN, over concrete initiatieven die ze nemen om het werkgeluk te vergroten, de rol van de werkgever in dit verhaal, maar ook hun kijk op loopbanen, horizontale versus verticale groeitrajecten en over wat er allemaal schuilt achter een C.V.
Episode 26 – met Griet Deca en Grégory Brunin (Lokaal Bestuur De Panne)
Wanneer je naar de website van badstad De Panne surft, word je onmiddellijk overspoeld door een golf van positiviteit. Dat gevoel had Griet ook meteen toen ze binnenstapte in het kantoor van Grégory Brunin, HR Manager bij Lokaal Bestuur De Panne.
In deze podcast heeft Grégory het met Griet onder andere over het diverse publiek van een lokaal bestuur, zowel qua inwoners als medewerkers, over hoe die diversiteit zowel boeiend als utdagend kan zijn, en hoe ze daar concreet mee aan de slag gaan. Komt eveneens aan bod: het belang van de ingesteldheid van de organisatie om ervoor te zorgen dat iedereen er fantastisch werk kan leveren, hoe men de afstand tussen het management en de medewerkers zo klein mogelijk kan maken, de cultuurchange rond doelstellingen en feedback geven en Grégory’s visie op leiderschap.
Episode 25 – met Kim Hilgert en Machiel den Dekker (AFAS)
Bij AFAS, een aanbieder van software-totaaloplossingen, trekken ze de zorg voor klanten ook door naar hun werknemers, de leden van de AFAS-familie. De belangrijkste regel binnen het bedrijf? Werk met gezond verstand en in het belang van AFAS, op basis van vertrouwen.
Kim heeft het in deze aflevering met CEO en pater familias Machiel den Dekker over waarom het zo fantastisch is om bij AFAS te werken, over de taak van de werkgever om te zorgen voor een fantastische werkomgeving en over de open en spontane doe-cultuur bij de organisatie. Maar je komt ook meer te weten over het belang van lachen tijdens meetings, elke dag successen vieren, de rol van het fysieke kantoorgebouw om mensen met elkaar te verbinden, de aparte aanpak van AFAS rond het sollicitatieproces en de onboarding en over hun gerichte initiatieven voor een gezonde en actuele bedrijfscultuur, zoals oa. de AFAS Foundation.
Episode 24 – met Griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)
Griet en Kim blikken in deze laatste aflevering net voor de zomervakantie terug op de voorbije 11 afleveringen. Ze gingen in gesprek met heel wat boeiende gasten en pikken uit elke aflevering de beste tips en tricks en de meest inspirerende voorbeelden.
Episode 23 – met Griet Deca en Peter Piccard (Engenius)
Voor deze episode trokken we naar Halen, om te ontdekken hoe ook in een heel technisch bedrijf de mens centraal kan staan. Griet spreekt met Peter Piccard, co-founder van Engenius, een sterke partner voor projectmanagement in bouw en infra.
In dit gesprek ontdek je meer over hoe welbevinden verder gaat dan het werk en over de initiatieven die Engenius neemt om het welbevinden te verhogen, maar hoe die tevens geen ‘one solution fits all’ zijn. Daarnaast kom je ook meer te weten over sollicitatiegesprekken op a-typische locaties, hoe een match belangrijker is dan technische kennis, over statuut onafhankelijk werken, over carrièremanagement, de verschillende dimensies van groei en daarbij durven loskomen van de return voor het bedrijf en over medewerkers beschermen tegen perfectionisme en burnout.
Nieuwste aflevering: Episode 22 – met Griet Deca, Kathleen Heireman en Stephanie Deblaere (BLCC)
In deze episode zijn we te gast bij BLCC (Business Language and Communication Center). Als één van de oudste spin-offs van de KU Leuven ontwikkelen ze taaloplossingen en organiseren ze taalopleidingen op maat.
We nemen een kijkje in de hoofden van Managing Director Kathleen Heireman en Training Advisor Stephanie Deblaere om te ontdekken hoe BLCC hun kernteam van een 15-tal medewerkers en hun team van meer dan 200 freelance trainers centraal stelt. We hebben het onder andere over hoe een mens meer is dan alleen maar een medewerker, over hoe inzetten op werkgeluk een beetje opportunistisch is en over de betekenis van wendbaarheid en veerkracht in een bedrijfscontext. Maar ook over de cultuur die je elke dag creëert en de impact van taal, over mensen centraal zetten door vrijheid en vertrouwen te geven, en over hoe waarden geen holle woorden zijn bij BLCC, zowel in de samenwerking met het kernteam als met de freelance trainers.
Episode 21 – met Kim Hilgert, Asmin Andries, Ans Rombout en Griet Van Acker (Emtex Life Science)
In deze episode spreken we niet 1 gast, maar 3 enthousiaste jongedames die werken bij Emtex Life Science, een kleine en gezellige KMO in het Waasland die gespecialiseerd is in ‘regulatory medical writing’. We praten met Asmin Andries en Ans Rombout, beiden Medical Writers en Griet Van Acker, HR Manager.
In dit dynamische gesprek ontdek je onder andere meer over wat de job van Medical Writer precies inhoudt, over de visie van de 3-koppige werkgroep “Healthy To Happy” dat gezond zijn gelukkig maakt, en over hoe die werkgroep ontstaan is. Maar het gaat ook over leading by example, over het belang van een goede ‘work life balance’, over aandacht voor collegialiteit en een leuke werksfeer, en de verhouding tussen het relationele en het resultaatgerichte.
Episode 20 – met Kim Hilgert, Romy Fuchs en Kim Pintens (TOPdesk)
Romy Fuchs is HR Adviseur en Kim Pintens is Marketing & Communications Officer bij TOPdesk, een service management software bedrijf.
In dit wervelend gesprek hebben Romy en Kim het over actief op zoek gaan naar ‘Type Y’ mensen (volgens Theorie X en Theorie Y van Douglas McGregor) en net afgestudeerde medewerkers de kans geven om te groeien en de kneepjes van het vak te leren volgens het principe ‘hire for attitude, train for skills’. Daarnaast gaat het ook over het werken met Talent Leads en Business Unit Managers, over concrete voorbeelden rond wat wel en niet werkt om het werkplezier te boosten, over “boomerang employees”, het belang van het menselijke aspect in werk, en vertrouwen en autonomie krijgen en nog veel meer…
Episode 19 – met Griet Deca en Michiel Sallaets (Google)
Michiel Sallaets is Communications Lead bij Google Belgium & Luxembourg. Google telt wereldwijd meer dan 180.000 medewerkers en omvat een breed scala aan digitale producten en diensten, naast de gekende zoekmachine. Het hoofdkantoor voor België en Luxemburg vormt de thuisbasis voor zo’n 125 werknemers en is een plek waar men vooral spreekt over gemotiveerd werk en waar werken synoniem is voor topsport.
In dit warm en gemoedelijk gesprek komt onder andere aan bod hoe goed Google is in het wegnemen van zorgen van medewerkers en hoe ze hen het leven makkelijker willen maken. Maar Michiel heeft het ook over hoe de bedrijfscultuur enorm bepalend is voor werkgeluk, hoe fun at work kan matchen met hard werken met motivatie en passie en over nudging in de richting van gezonde keuzes.
Episode 18 – met Griet Deca en Christien Van Vaerenberg (Port of Antwerp-Bruges)
Christien Van Vaerenberg is Chief Human Resources Officer bij Port of Antwerp-Bruges. Een grote en diverse organisatie die vriendelijkheid en zorgzaamheid in zijn DNA heeft, met een kloppend hart voor mensen, én een duidelijke visie op HR.
In deze aflevering kom je meer te weten over hoe deze werkgever actief de business wil vermenselijken en een veilige thuishaven creëert voor hun medewerkers. Je komt meer te weten over het iconische gebouw waarin Christien elke dag mag werken (het Havenhuis in Antwerpen), maar ook over het recente huwelijk tussen de haven van Antwerpen en van Zeebrugge en de verschillen in cultuur en leren van elkaar om te groeien naar één identiteit. Daarnaast hoor je ook meer over hoe je samenwerken kan vergelijken met samenleven in een gezin, over het wederzijdse engagement tussen werkgever en werknemer en hoe werkgeluk in heel kleine dingen zit, en eigenlijk geen rocket science is.
Episode 17 – met Griet Deca en Helena Van Moerbeke (GTB)
Helena Van Moerbeke is Krachtgericht Trainer & Bemiddelaar bij GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling), een partnerorganisatie van VDAB, die mensen met een mentale of fysieke beperking helpt om geschikt werk te vinden en te houden. Een missie die je alleen kan realiseren als je mensen centraal stelt.
Griet Deca gaat met Helena in gesprek over hoe talenten de essentie zijn van alles wat men bij GTB doet, over focussen op wat wel kan ipv op wat niet kan en het belang van krachtgericht werken en de waarden die daaraan verbonden zijn. Ze gaan daarnaast ook dieper in op de kruisbestuiving van talenten en rekening houden met elkaars valkuilen bij het werken in complementaire teams, hoe échte connectie kan gemaakt worden tussen kandidaten en werkgevers, en hoe men kan kijken naar mogelijkheden los van diagnoses of stempels.
Episode 16 – met Griet Deca en Thomas Van Eeckhout (Easi)
Thomas Van Eeckhout is één van de twee CEO’s van Easi. Jawel, dit IT-bedrijf heeft 2 CEO’s: eentje voor de Nederlandstaligen en eentje voor de Franstaligen. Vrij uniek, maar als je streeft naar human excellence, dan is er aan de top geen ruimte voor ego’s.
In deze podcast heeft Thomas het onder andere over het verschil tussen wel-zijn en gelukkig zijn, over een context creëren waarin mensen gelukkig kunnen zijn, waarin er zelfs sprake is van liefde (puur platonisch en professioneel welteverstaan). Hij heeft het ook over het evenwicht tussen hoge performantie en werkgeluk en hoe dat zich ook reflecteert in het DNA van het bedrijf en over het koppelen van gevoel aan data bij rekrutering, het belang van de juiste persoon op de juiste plaatse te hebben, en de lat net hoger leggen in een krappe arbeidsmarkt.
Episode 15 – met Griet Deca en Nathalie Leys (TTL)
Bij TTL noemen ze zichzelf ‘Frontline Warriors’. Dat klinkt een beetje als oorlogstaal, maar ook in dit bedrijf waar alles draait rond software applications, krijgt de mens een centrale plaats. Nathalie Leys is er Chief of Staff & Performance Coach.
In dit gesprek heeft Nathalie het onder andere over de uitdaging om welzijn en werkgeluk een vaste plek te geven in de wereld van IT consultancy, over hoe ze er zelf lang vanuit ging dat je als werkgever alles op alles moet zetten om de medewerkers tevreden te houden en hoe je een paard wel naar het water kan leiden, maar het niet kan laten drinken. Daarnaast vertelt ze ook meer over samen op zoek gaan naar (nieuwe) doelen, en de juiste weg ernaartoe, over af en toe de durf hebben om eens een reality check te doen en over zelfleiderschap, bereidheid om aan jezelf te werken en goesting om te groeien naar meer werkgeluk én persoonlijk geluk.
Episode 14 – met Griet Deca en Belinda Mestiaen (Vlotter)
In maatwerkbedrijf Vlotter leveren de medewerkers kwaliteitsvol productiewerk en diensten aan bedrijven en organisaties, en dat op verschillende domeinen, voornamelijk in de sociale economie. Belinda Mestiaen vervult er als stafmedewerker de rol van verbindingsofficier. Ze trekt er verschillende projecten met één doel: mensen en organisaties vlot laten samenwerken.
In deze aflevering kom je meer te weten over de blik van Belinda op wat je als werkgever kan doen om toxisch gedrag buiten de organisatie te houden, en hoe ze haar rol als verbindingsofficier invult en wat de link is naar welzijn en werkgeluk. Maar het gaat ook onder andere over hoe kennismakingsmomenten een springplank zijn naar effectief samenwerken en de kernwaarden in de cultuur van Vlotter.
Episode 13 – met Griet Deca en Tim Vanherck (Johnson & Johnson)
Griet Deca ontmoette in deze aflevering Tim Vanherck, Head of Human Resources bij Johnson & Johnson, en dit op één van de productiesites van Janssen Belgium, lang geleden opgericht door Dr. Paul Janssen en nog steeds een grote werkgever in de Kempense regio én een belangrijke innovatie hub van J&J.
In deze episode kom je onder andere meer te weten over het waarden charter van de groep, over hoe werken in de ‘health care’ sector een extra motivatie geeft, maar ook over het voortdurend linken van wat mensen doen in een specifieke job aan wat de impact is voor de patiënt of de consument. Daarnaast heeft Tim het ook nog over het belang van ‘quality & compliance’ en de druk die dat mogelijks op de medewerkers legt en hoe men daarmee omgaat, als over hoe belangrijk de organisatie het vindt om zorg te dragen voor anderen en de initiatieven die zij hiervoor op dagelijkse basis nemen.
Nieuwste aflevering: Episode 12 – met Griet Deca en Kim Hilgert (Tryangle)
In deze speciale aflevering hebben Kim Hilgert en Griet Deca van Tryangle een levendige babbel over alle fijne gesprekken die ze voor deze podcast gevoerd hebben in 2022.
Ze blikken terug op de voorbije opnames met boeiende gasten en op wat ze daaruit geleerd hebben, maar geven ook aanvullende inzichten mee die de luisteraar kunnen helpen en inspireren om verder te blijven bouwen aan werkgeluk.
Episode 11 – met Griet Deca en Jonas De Kerf (KU Leuven)
Voor deze aflevering trokken we terug naar de universiteit, meer bepaald de KU Leuven. Chief Happiness Griet Deca sprak met doctoraatsonderzoeker Jonas De Kerf, die voor zijn onderzoek diep in het fenomeen flow dook.
Het mag niet verbazen dat dit een zeer boeiend gesprek werd! In deze aflevering hebben we het onder andere over de “happy productive worker” thesis, wat flow precies is en hoe je in flow geraakt, de redenen waarom flow voor voldoening zorgt, de impact van de omgeving op flow en het effect van storingen op je breinenergie, maar ook hoe flow ook een aanslag kan zijn op je welzijn als je niet op tijd een pauze neemt.
Wie graag nog meer wil weten over de onderzoeksresultaten, kan hier tijdelijk het on demand webinar met Jonas van 8/12/2022 herbekijken.
Episode 10 – met Griet Deca en Els Rijckaert (Gritt)
Langs de oevers van de Schelde, gingen we in Antwerpen op bezoek bij Gritt. Een Belgische groep van technische adviesbureaus die met twee merken de markt op gaat: TEC en Logi-technic. Els Rijckaert werkt er als Projectmanager HR voornamelijk rond employer branding, communicatie en events.
In het bruisende gesprek met deze spring-in-‘t-veld ontdek je meer over hoe Els kijkt naar talent en ‘nature vs nurture’, maar gaat het ook over de aanpak ‘hire for attitude, train for skill’ en hoe dat werkt in de praktijk. Daarnaast komt ook aan bod hoe je er als bedrijf voor zorgt dat medewerkers die langdurig bij een klant tewerkgesteld zijn toch de affiniteit met het moederhuis bewaren, hebben we het over de drie belangrijkste waarden bij Gritt: Passie, Positiviteit en Integriteit en wat deze betekenen in de praktijk, over ‘Golden Moments’ en het vieren van mijlpalen, het belang van interne communicatie en nog veel meer.
Episode 9 – met Kim Hilgert, Leen Hooghe en Nele Hofman (Groep Kortrijk)
Voor deze aflevering trokken we naar Kortrijk, waar Leen Hooghe Beleidsmedewerker HR is voor Stad en OCMW, en Nele Hofman Directeur Personeel is voor de Groep Kortrijk. Kortrijk heeft de ambitie om de beste stad van Vlaanderen te zijn en rekent op haar +/- 1800 medewerkers om dat dag in dag uit waar te maken. Welzijn, gekoppeld aan de waarden van Groep Kortrijk, is daarin de rode draad.
In deze podcast aflevering hoor je meer over de 3 V’s (verantwoordelijkheid, vertrouwen en vrijheid) en hoe deze aan de basis liggen van het welzijnsbeleid bij Groep Kortrijk. Daarnaast vind je ook inspiratie over de voor- en nadelen van werken bij een openbaar bestuur, het belang van feedback, het streven naar gelijkwaardigheid en blijven experimenteren en iets over rode hoodies en hoe deze grote organisatie erin slaagt om het familiegevoel te bewaren.
Episode 8 – met Griet Deca en Ellen De Geest (Vinçotte)
Ellen De Geest is Head Health & Safety in een stoer bedrijf: Vinçotte.
Iedereen kent hen van in de lift maar Vinçotte doet veel meer dan enkel veiligheidskeuringen van liften. Ze bieden objectieve en adviserende services op het vlak van inspectie, certificatie, comformiteitsevaluatie en opleiding.
In deze aflevering gaat het onder meer over de uitdaging om in een grote organisatie te zorgen voor verbondenheid tussen de medewerkers maar ook met het bedrijf, hoe medewerkers kunnen ondersteund worden bij het stellen van grenzen en de balans vinden tussen connecteren en deconnecteren, hoe Vinçotte het preventie- en welzijnsbeleid aanpakt op korte en lange termijn,…
Episode 7 – met Kim Hilgert en Ivanka Meuleman (TVH)
Ivanka Meuleman is Communication & Change Enthusiast bij TVH, een grote internationale groep die zichzelf omschrijft als een globale one stop shop voor onderdelen en accessoires voor material handling, industriële, bouw- en landbouwmachines.
Ivanka vertelt over hoe welzijn en werkgeluk vorm gegeven wordt bij TVH, maar heeft het ook over de definitie van een gelukkige medewerker, het interne “Nudge” programma, hoe communicatie altijd de rode draad is, maar nooit perfect is en over de meerwaarde van altijd blijven bijleren.
Episode 6 – met Kim Hilgert en An Waterloos (Arcadis)
An Waterloos is HR Business Partner bij Arcadis Belgium, een internationale organisatie die ontwerp, engineering en advies diensten levert voor duurzame gebouwen en een natuurlijke omgeving.
An heeft het in deze aflevering onder andere over de uitdaging om initiatieven op te zetten die voor iedereen toegankelijk zijn, ook wanneer alle medewerkers “billable” zijn, over de kosten en baten van investeren in health & well-being en over hybride werken en cohesie in teams en de rol die HR daarin heeft.
Episode 5 – met Griet Deca en Carolien Van Belle en Katrijn Vekens (Kinnarps)
Carolien Van Belle is HR & Facility Manager. Katrijn Vekens is Product & Marketing Executive. Samen creëren ze een happy workplace voor de medewerkers van Kinnarps. En dat gaat over meer dan alleen de comfortabele stoelen waarin we mogen zitten voor dit gesprek.
Carolien en Katrijn hebben het onder andere over hoe werkgeluk bijdraagt tot productiviteit en over hoe de kantoorinrichting voor een aangename werkomgeving zorgt. Maar ook over het belang van een open communicatie cultuur, de war for talent en inzetten op retentie, hun Happiness Heroes en hoe hard werken ook fun mag zijn,…
Episode 4 – Met Griet Deca en Alexander Alonso (BD Benelux)
Alexander Alonso is General Manager bij BD benelux, een medisch-technologisch bedrijf met als doel het verbeteren van de gezondheidszorg voor een betere wereld. Dat doen ze door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg.
In dit gesprek vertelt Alexander ons onder andere over de meest gemaakte denkfout bij burn-out (“het kan mij niet overkomen”), over de impact van de corona pandemie, over hoe je de mens centraal kan blijven stellen – ook in een moeilijke context – en over de focus op ‘servant leadership’ en het concept work life harmonie ipv balans.
Episode 3 – Met Kim Hilgert en Linda Cappelle (Bright Plus)
Linda Cappelle is de heel fiere directeur van Bright Plus, een bedrijf met een zeer specifieke bedrijfscultuur die gestoeld is op werkgeluk en met een heel duidelijke wellbeing strategie.
Linda heeft het in dit interview o.a. over persoonlijk leiderschap en de 5 pijlers in het welzijnsbeleid van Bright Plus, maar ook over de sterkte van een bottom-up verhaal, de uitdagingen rond hybride werken en over het belang van feedback en de kracht van kwetsbaarheid.
Episode 2 – Met Griet Deca en Sanne De Prycker (VGD)
Sanne De Prycker is HR Business Partner en Preventieadviseur bij VGD, een kennispartner voor heel wat bedrijven. Met meer dan 40 jaar ervaring ondersteunen ze ondernemingen in vraagstukken rond tax, audit, accountancy, HR-zaken en dergelijke meer.
Sanne praat met ons onder andere over luisteren naar medewerkers, over omgaan met verloop en absenteïsme, over de verbondenheid tussen de verschillende regionale kantoren en over de klantentevredenheid als indicator voor de tevredenheid van de medewerkers.
Episode 1 – Met Griet Deca en Kim Hilgert
We geven bij Tryangle zelf graag het goede voorbeeld. In deze eerste aflevering bijten Griet en Kim – de Chief Happiness Officers van Tryangle – de spits af. Ze hebben een gezellige babbel over welzijn en werkgeluk.
De basis voor elk gesprek in deze podcast reeks is een lijst met 7 stellingen, waaruit we onze gesprekspartners telkens één stelling laten kiezen. In deze aflevering kiezen Kim en Griet elk een stelling uit en vertellen ze hun persoonlijke verhaal dat daarbij hoort.